15 november 2008

Varför skall det alltid strula?

Idag var jag, sambon och Herman på stan. Sambon behövde köpa nya brallor och vi behövde testa vinterstövlar till Herman, hans Kuoma 33:or är puts väck här hemma. Medan sambon kollade på byxor skjutsade jag och Herman Vincent som köpt ett paket till kompisens kalas. Sen mötte vi upp sambon för en fika på Opalen och då hände det som alltid händer något strular med min beställning, ALLTID!

Jag beställde en Rostbiff BBQ baguette med mörkt bröd. Hon sa att det skulle vara väntetid så vi satte och och väntade och väntade. Efter ~15 minuter ser jag en servitris komma ut med 2 ljusa mackor och ropar Rostbiff BBQ och Salami/Brie? Sambon viftar och hon kommer över till oss. Hon säger att det mörka brödet var slut och hoppas att det går bra med ljust istället. Varför i hela friden inte komma ut och fråga det innan de gör mackorna. Jag svarar att jag kan inte äta ljust bröd (hade inte ätit någon frukost och börja dagen med ljust bröd funkar inte, då ser jag höggravid ut och har kramp resten av dagen). Hon ser mycket besvärad ut och hade givetvis hoppats på att jag bars skulle acceptera mackan som den var. Tillslut sa hon att hon skulle värma mörkt bröd i micron. Och efter ytterligare 6 minuter kom hon med ny macka med orden, hoppas brödet inte blev hårt av uppvärmningen och så gick hon iväg med orden att jag kunde få en extra kaffe till maten. Jag som drack te, som nu dessutom var väldigt kallt efter all väntan. Herman hade hunnit äta upp sin macka för längesedan och högg nu i på sin Windsorkaka, som slukades snabbt och sen blev han otålig vilket gjorde att jag inte skulle hinna med någon extrakopp med te.

Jag högg in på mackan bara för att upptäcka att både toppen och botten på mackan var stenhårda, rena skorpan. Vad hade hon gjort, nukat brödet på full effekt i 5 minuter? Fick i mig den men det var med risk för tänderna. Sambons kommentar var "Ja ja nu får du ju något att blogga om i alla fall" :-)

Som sagt det blir ALLTID något fel när jag skall äta ute, fråga vem som helst som varit på restaurang/café med mig. Inte helt sällan är det pga specialbeställningar som ex. mat utan svamp och så får jag extra svamp eller nåt men denna gång beställde jag något rakt av från menyn och ändå blir det galet.

Ja ja vi kom oss iväg till skoaffären tillslut och 33 verkar fortfaraqnde vara Hermans storlek, ett par Kuomastövlar kostar 590 kr här i Boden, nästan dubbelt så mycket som i Tornio. Irriterande. Lovade Herman att jag skulle köpa dem på måndag om inte en rejäl genomletning i huset uppringar hans skor igen (vi hade fram dem i september när vi skulle till Abisko och sen dess är de borta, de var aldrig med till Abisko).

Jag provade lite vinterstövlar till mig för jag frös som en vet inte vad i mina tunna skor (de jag köpte i Örebro). Hittade ett par Viking Moonflower GTX som inte var allt för fula och som kändes både lätta och varma. De kostade 1050 kr, precis samma som mina akutköpta skor så i kontrast till dem kändes det som mycket skor för pengarna i alla fall. Hade dock väldiga problem med storlek, min ena fot är mycket mindre än den andra, nästan en storlek och då blir det svårt i vissa skomodeller.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

(Bild från barnskospecialisten)

Inga kommentarer: