10 november 2008

Ångestdag i morgon

I morgon skall jag till VC för rutincellprovskontoll. Sen väntar dagar av oro, skall de ha hittat något denna gång. 2 gånger när jag var 20 och 22 så har jag fått göra ingrepp för att ta bort cellförändringar. En gång kryobehandling och en gång laserbehandling. De gångerna har jag dessutom behövt vänta extra längre för att få veta om förändringarna varit elakartade eller godartade. Nu har de ju varit godartade båda gångerna så ingen större fara på taket och i 15 år har jag varit utan förändringar men likväl är det lika jobbigt varje gång jag skall dit och ta mitt prov.

Men trots att det är ångestframkallande så SKA man gå när de kallar en, bättre med några dagars olustkänslor än att dö av en helt onödig cancerform.

Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

Åse sa...

Ska oxå lämna cellprov denna vecka... Jag hade förändringar som tillslut efter "frysbehandling" (vad det nu heter egentligen) till slut fick opereras bort (konisering). Detta var dec-00. Jag håller tummarna för att det är UA för oss båda även denna gång!!! *måste vara så* Jag har börjat tänka lite på hur det skulle vara OM det för det första visar sig vara cellförändringar denna gång och att de inte är "godartade"...

BéatriceBeaBeata sa...

Åse: Usch då, jag har sluppit konsieringen, bar en kryo (frys) och en laser. Håller tummarna för att vi båda får UA. Det måste det vara.

Anna sa...

Hoppas det gick bra och inte var alltför hemskt! Håller tummarna nu för att allt ska gå bra, men det är klart att det gör det.

BéatriceBeaBeata sa...

Jodå det gick bra om man bortsert från att den lilla borsten som ser ut att vara i storlek av en sådan där tandmellanrumsborste plötsligt kändes stor som en toaborste ;-) Aj. Brukar inte känna något men denna gång kändes det.