12 november 2008

Sorteringshjälp

Nu skall vi från och med 1 november (hepp det har ju redan varit, måste nog gå igenom högen med post som ingen kikat igenom på evighet för att se om vi fått någon info men det kankse vi inte fått med tanke på att de publicerade det på webben först några dagar efter att det började gälla) börja sortara mjukplast. Ok ge mig tips på hur fasiken man får plats med allt som skall sorteras. Nu är det knökfullt med stuff i 2 skåp plus under ett "diskmaskinshål" i köket. Det känns ta mig fn som man börjar ha en halv soptipp hemma eftersom allt skall iväg till olika ställen.

Ja jag vet att man skall värna om miljön men jag vill kunna göra det på ett lätt sätt, inte tvingas ta bilen till en återvinningsstation och lämpa av saker, inte behöva passa tiden då återvinningcentralen har öppet sent på måndagar jämna veckor, inte behöva fylla halva huset med kärl av olika slag.

Hjälp hur får man ordning på sophelvetet?

Borde inte vattenförbrukningen och diskmedelsförbrukningen öka av allt tvättande av kärl, påsar mm, jag hoppas innerligt att mina plastsopor åker tåg till Länna utanför Värnamo. Och hur mycket skit spyr inte alla bilar ut som åker till återvinningen? Hur mycket vinner vi miljömässigt på att toksortera allt? Vad får jag slänga i brännbart respektive komposten som är de kärl som kommunen tömmer åt mig? Inte fan är det mycket inte. Jag betalar för avfallshämtning med det mesta avfallet måste jag åka iväg med själv.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

(bilden kommer från Stock.xchng)

2 kommentarer:

Josefine sa...

Svar på kommentar: Egentligen får jag väl skylla mig själv som "passar på" att ge inredning och liknande till barnen... Jag har svårt för att köpa julklappar och presenter till flickorna, det känns som att det många gånger bara blir krafs, målarblock och pennor som har försvunnit efter några veckor, så jag försökte satsa på kvalitét denna gång men jag håller ju på att bli gråhårig av detta...

Batteris sa...

Jag håller med lite. Tydligen är det rätt bortkastat att åtvervinna papper blev jag informerad om för länge sedan. Det är intressant med sådana där miljöparadoxer. SOm vindkraftverk. De ska tydligen behöva stå uppe i 20 år för att producera lika mycket energi som det krävdes för att tillverka, transportera och resa dem...