06 oktober 2008

Vad skrev jag om som var så intressant?


Kollade på min statcounterräknare och undrar vad jag skrev om i torsdags som gjorde att min räknaren var på mångt mycket mer än vad den brukar.

Mina inlägg i torsdags:
Blä trååååkigt
Mobiltelefonterror
Lösningen?
Svampar jag tål
Och så undrar folk hur man kan gilla att åka till fjällen
DM till Stockholm i sommar
Går det att lyssna utan att bli tårögd? Fick ett boktips
Mirakel?
Ok vad är det nya?
Jag en Norrländsk hjälte...

Bara vanligt dravvel (om än i större mängd än vanligt) inget som borde generera trafik utöver det vanliga låga antalet. Här är något galet.

Kollar in Google Analytics för samma dag:


Så vad sjutton avhandlade jag som var så intressant? Klick klick och så hittade jag det:
Det här var det som tydligen var så intressant, skrevs dagen innan men sent på kvällen. Så det var nog länkarna från Aftonbladets 2 artiklar som drog trafik. Men eftersom jag är så dålig på att använda GA så kan jag inte riktigt se hur många som som kom den vägen och jag kan inte heller se var de tog vägen men bounceraten var rätt hög så jag antar att de bara drog därifrån.

Uppdatering: grottade runt lite i GA och hittade:
Source Pageviews Unique Pageviews Time on Page Bounce Rate % Exit $ Index
1.
aftonbladet.se
583 556 00:02:25 93.58% 93.48%

Så ja det var AB som genererade träffarna, hade varit intressant att kunna bryta ner det ytterligare, vilken av artiklarna på AB var det som det var mest trafik från men något sådant har jag inte hittat i GA ännu. Det är därför jag använder StatCounter.

2 kommentarer:

Market2Member sa...

Hej Bea!
Oj va fin blogg du har. :)x
Jag tror att Market2Members tävling denna månad skulle passa Dig. Man kan bla. vinna en SPA-behandling! Hur enkelt som helst!

För mer info
http://www.market2member.com/invitation.jxp?uid=7e569827-d33b-4ca3-bba8-de2e3231d873

Béatrice sa...

Ja visst är den fin, så fin att den tydligen passar för allehanda reklam från företag som anser att bloggars kommentarsfält är bra ställe att göra reklam på :-/

Om ni hade bemöda er att läsa och inte bara titta p åden fina ytan hade ni nog rätt snabbt insett att jag inte är speciellt intresserad. Och eftersom inlägget ni kommenterade visar hur otroligt få läsare jag har så kommer det knappast komma någon anstormning av ansökningar via den länk ni publicerade heller.