20 februari 2009

Bilskrälle eller klantbea

Packade in den magsjuka Herman i bilen med en plaspåse i näven och en bunt kökspapper. Brummade iväg mot skolan, bilen betedde sig underligt så jag funderade på om det kanske är dags att tanka, det lös ju ilsket orange från tankadagslampan. Vände om hemåt för att hämta plånboken men då började bilen sköta sig slutade att rycka. Vände om igen och körde mot skolan men nej nu började den rycka igen, det är nog soppatorsk på G ändå, vänder snabbt om och kör hemåt. 10 meter från korsningen där man svänger in på vårt kvarter stannar bilen. Som tur är står det en person på uppfarten precis bredvid där vi stannar, han hjälper oss att putta bort bilen från den stora vägen och in på kvarteret.

Tog Herman i handen, gick hem och hämtade plånbok och dunk, iväg till macken och köpte 5l  bensin och sen promenad till bilen igen, brr kallt ute -18 ungefär. Så vi anlände till skolan och kunde hämta upp Vincent ca 50 minuter efter första avfärden hemifrån. Som tur var har Herman inte mått illa på hela dagen så vårt lilla äventyr blev inte extra kryddat av en son som behövde spy. Natten var desto mer äventyr kan jag lova.

Jag måste lära mig att när det är svinkallt ute och bilen stått utan motorvärmare så drar den mer bensin, då måste jag tanka tidigare när lampan börjar lysa.

Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer:

Anonym sa...

urk, går det magsjuka nu igen. Få se hur länge vi klarar oss innan eländet drabbar oss också...

Och inte för att vara elak, men jag tror inte du kan skylla på bilen den här gången ;-)

Hoppas Herman är helt frisk snart och att ni andra klarar er!
/Magda

BeatriceBeaBeata sa...

Hoppas verkligen ni klarar er. Här har vi hittils bara haft 2 kräk i natt och diarré på natten men nu mår han bra. Men vi får väl se. Hoppas innerligt att vi andra klarar oss och att det bara var burgaren på frasses igår som satte hans mage i gungning.

Nä har liiite svårt att skulla på bilskrället.

Bert sa...

Soppatorsk har jag aldrig upplevt. Vill inte heller.
Klantbea, definitivt. ;-)