04 februari 2009

Bra förändring men slarvigt utförd

Jag brukar ju dissa Googles förändringar av de tjänster jag använder men dagens förändring av GMail är välkommen. Snyggt, enkelt. Den dök precis upp hos mig. Gillar knapparnas utseende och att det tar mindre plats.

Men lite måste jag ju få gnälla, varför är inte alla etiketter "utgråade" under "Labels" och "Move to" om jag inte har något brev valt? Det är ju allt i "More actions" eller varför inte sätta hela knappen till "disabled" (vad fasiken heter det på svenska" (eller är det för att man skall komma åt "Manage labels"? Men sätt då det valet nåbart men resten icke valbart.

"Move to" borde plocka bort från Inbox men även ta bort de labels man redan satt annars är det ju ingen flytt (eftersom mappar inte finns).

Jag sökte en gång i tiden jobb som HCI-designer på Google men de tyckte att jag inte jobbat med frågorna på 5 år och därmed inte hade modern kunskap. Hmm undra om ämnet förändrats så mycket att ovanstående beteende anses vara rätt. Eller har de fortfarande inte hittat någon HCI-människa som uppfyller deras krav?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: