09 februari 2009

Lurade döden, hotas nu att bli skjuten

Läste om Torsten och hans öde på Kattforum (läs gärna hela tråden).

Det hela började lördagen den 24 januari. Ett par i 65-årsåldern hittas döda i sitt hus i Rosenfors (utanför Hultsfred) av sina grannar. Ena katten ligger död innanför kattluckan. Paret visar sig ha dött av koloxidförgiftning. Paret har en katt till som överlevt (var säkert ute när gasen började läcka).

Efter många om och men och turer hit och dit med polis och länsstyrelse så har grannen fångat in katten och skulle ta den till katthemmet men katthemmet kan inte ta emot katten då varken polisen eller länsstyrelsen vill betala och katthemmet ligger i en angränsande kommun vilket gör att katten inte kan tas emot på "kommunbidragspengarna".

Nu har polisen begärt att kommunens skyddsjägare skall leta upp katten och skjuta den. Än så länge är Torsten som katten heter i tryggt förvar hos grannen men hon har 5 egna katter och kan inte ta emot en till.

Torsten lurade döden en gång, kanske finns det någon som är villig att ta emot en kelvänlig, mysig kattherre i sitt hem.

Ni hittar bilder på Torsten här, här, här, här och här.

Kan ni inte skriva själva på Kattforum för att meddela att ni är intresserade av katten så hojta till hos mig. Hoppas innerligt att Torsten kan hitta ett bra hem, han verkar vara en mysig kisse. Förstå så tragiskt att mista både matte, husse och bästa kattkompisen i ett huj och inte fatta något. Vet ju hur förtvivlad Emilian var när Eduard dog.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Lovisa sa...

Men åh... vill så gärna adoptera Torsten men han skulle får vara ensam alldeles för mkt... Han verkar ju verkligen helt underbar, hoppas han snart får ett bra hem. Bra insats Bea!