08 februari 2009

Men

I dagens DN kan man läsa en snyfthistoria om en pappa som varit deltidsföräldraledig och nu blivit arbetslös. Han upptäcker nu att det inte var så smart att vara deltidsföräldraledig eftersom det sänker a-kassan. Han hade ingen aning om att reglerna var sådana. Kollar inte folk upp vad som gäller? Missade han debatten kring årsskiftet 2006-2007 då de nya reglerna trädde i kraft? (Undra vilka han röstade på,) Lagen är dock helt fel enligt mig vilket jag påpekat tidigare. I artikeln kan man läsa:
Eva Uddén Sonnegård,statssekreterare på arbetsmarknadsdepartementet, är dock fullt medveten om problemen.

- Jag kan inte svara på varför systemet är som det är. Men vi har föreslagit en lagändring och alla remissinstanser är väldigt positiva, säger hon.
Borde inte en statssekreterare på arbetsmarknadsdepartementet vara fullt medveten om de lagändringar som sker och hur de slår på det egna området? Hur kommer det sig att man nu plötsligt kommer på att det inte var så jäkla smart? Är det för att arbetslösheten nu även drabbar de egna välbärgade väljarna? Redan i början på 2007 rapporterade bla Saco hur snett denna lagändring skulle slå.

Men det är ju skönt att de tar sitt förnuft till fånga och ändrar sig. Men låt det bli retroaktivt för de som redan nu är arbetslösa, höj deras a-kassa när ändringen blir faktum (i mars påstås det). Förklara gärna också vad som fick er att ändra er, i flera år har ju bla Littorin sagt att det inte är något fel på regeln.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bea.
Nog borde systemet med A-kassa även räkna in om man är föräldrarledig. Både det och sjukpenningen, om man nu är sjuk när varslet komer.
Ur en liberal synvinkel är detta självklart.
// Tomas
fp-gräsrot

BéatriceBeaBeata sa...

TYvärr är det väl så att många gräsrötter inte känner igen sin regerings politik. Det var dock många som försvarade denna ändring av reglerna när de infördes i högkonjunkturen. Vi som protesterade fick höra att vi bara var lata jävlar som vill leva på bidrag.