27 februari 2009

Nu har kunderna och arbetskamraterna fått veta

Nu kan jag skriva det rakt ut här i bloggen. Jag är uppsagd från Logica pga arbetsbrist. Som så många andra bolag måste man skära ner och i Boden är jag en av dem som ryker. Jag har några månaders uppsägningstid (arbetsbefriad) och har redan börjat söka efter ett nytt jobb. Och just nu känns min egen bransch rätt stillastående här uppe så jag passar på att se mig om efter något nytt där jag ändå kan använda den erfarenhet jag har. Men givetvis är jag intresserad av tips inom IT-branschen också.

Men fram till jag hittar något nytt skall jag försöka ta hand om mig själv, träna, resa lite kanske och läsa en massa.

Känner du till något som skulle kunna passa mig, hojta till i en kommentar eller i ett mail.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Fy vad tungt... men det är bara att ta tag i eländigheterna, hiva ut dem genom fönstret och sätta fart och söka jobb. Hoppas det löser sig.

Aladdin Sane sa...

Som sagt - fy vad tungt. Jag har varit med om att bli uppsagd tre gånger (finansbranschen) och det är lika knäckande varje gång. Det är så mycket av sjävbilden som sitter i det faktum att man har "ett jobb". För att inte tala om de ekonomiska omställningar man blir tvungen till.
Hoppas allt går bra för dig!

BeatriceBeaBeata sa...

2 gånger konkurser på små IT-bolag, 1 euppsägning från ett universitet som skar ner och nu från Logica. Jag börjar vara van att antingen vara sist in eller vara en i högen som får gå i en konkurs. Så det är bara nya tag som gäller. Förhoppninbgsvis hittar jag mig ett jobb innan jag blir arbetslös (fram emot sommaren).

Jag och sambon blev båda arbetslösa i en konkurs 2001, pecis köpt hus och fått barn. Klarade vi det så vet jag att vi klarar vad som helst.

Thomas Tvivlaren sa...

Trist besked och håller tummarna att du grejar nytt inom kort!

E a sa...

Vad kan du?

Emanuel sa...

och det ovan var det jag som skrev

BeatriceBeaBeata sa...

@Emanuel Mitt CV finns här:
http://docs.google.com/View?docid=dggh3kxp_3xns7ppf8&pageview=1&hgd=1&hl=en

Mitt kompetensområde är främst systemutveckling/verksamhetsutveckling. I huvudsak har jag tidigare arbetat som universitetsadjunkt, projektledare, testledare, tekniskt säljstöd, kvalitetsassistent, testare och produktledare. Men jag är inte främmande för att byta bransch. Har lätt för att lära och sätta mig in i nya saker och skulle kunna tänka mig att jobba med det mesta där min erfarenhet kommer till nytta.

Söker främst jobb i mitt närområde, pendlingsavstånd till Boden men kan även tänka mig att veckopendla (3-4 dagar i veckan).

Anonym sa...

Näe inte nu igen! Jag hoppas du hittar något nytt snart.

BeatriceBeaBeata sa...

@didriksson (Åse) "Igen" är rätt ord. Så irriterande att vara sent in i ett bolag men oxå jobba med något som ryker så fort det är kris. Jag vill inte koda och är ingen bra programmerare vilket gör att många jobb sorteras bort direkt. I kristid vill man ha en kodare som gör allt halvbra istället för en som faktiskt är proffs på allt kring systemutveckling men som inte kan hoppa in och skriva själva koden.

Miss Baglady sa...

Oj vad trist. Hoppas du hittar något nytt snart.

Anonym sa...

Hello Béatrice, I am sorry to hear that, I hope you will find an other job soon, but please remain positive, not easy I know but think positive. And lots of caresses for me to your beautiful cat.
Good luck, huggies.
Patty
http://pattymaeva.vefblog.net

Bert sa...

Önskar dig all framgång i jobbsökandet. Jag har flera bekanta i "din" bransch, som också hänger löst. Ingen tröst. Bara ett konstaterande.

BeatriceBeaBeata sa...

Tack alla för lyckönskningar. Vi får se hur det går. Har börjat få iväg ansökningar så vem vet. Annars får jag njuta av ledigheten och ta tag i tränignen. Snart bara 5 månader till FC2009.

Ann sa...

Trist! Men du kan ju det här nu... :/ Hoppas du hittar något bra snart! Har kollat av med jobbet, men de har lika mycket som alltid, så jag känner mig säker, trots barnledighet och relativt nyanställd (2 år sen.) Lycka till!