19 juni 2015

Dag 170 - Midsommarafton

Midsommar blev inte i familjens tecken som jag trodde när jag skippade att åka iväg till Senja (inte bara för att det var midsommar, mest för att jobbet ställde till det onsdag och torsdag). Henrik gav sig ut och cyklade, Vincent spelade LoL och jag och Herman åkte till Laxholmen i Edefors där de har ett sommarcafé som öppnar på midsommar. De sägs servera bästa laxmackorna man kan tänka sig. Dock inget glutenfritt så klart. Vi packade även med oss potatissallad och kycklingklubba, lite fika och dricka och te innan vi körde de 6 milen dit. Ute var det 20 grader och växlande molninghet samt helt vindstilla. Perfekt för Henriks cykeltur med andra ord.

Väl framme på Laxholmen så bredde vi ut vår filt och lämnade våra grejer och ställde oss i fikakön, den var lång och tog en jädrans tid. Vi fick lyssna på musikunderhållningen som var, 2 äldre herrar som spelade gamla covers. Tyckte de var helt ok. Lagom högt, man kunde fortfarande samtala. Herman köpte sig en macka (den var tydligen lika god som det utlovats), dricka och en kaka, frukostkomplettering. Tillbaka på filten låg jag och slappade och njöt av solen. Fotade lite (hade hoppats på mer att fotografera i omgivningarna men kanske jag kan gå runt och titta lite mer och hitta något nästa gång).  
På midsommar måste man väl fotografera midsommarblomster (Geranium sylvaticum). Funderade på att fotografera sju sorters blommor men hittade bara två där vi satt så det blev bara denna. Efter en stund gick vi ner till vattnet, Herman ville bara fötterna. Det var riktigt stenigt och tillslut satte han sig på en stor sten men efter att ha stoppat i några tår ångrade han sig. Det var iskallt.
Tillbaka på filten blev det istället kublösning med en mamma med kameran i hösta hugg liggandes på filten i solen.
Sa hans namn så han tittade upp på mig och knäppte en bild. 

Den här gillade jag så den får bli dagen bild. Lade först upp den på Instagram men Herman blev skitarg och skrek att jag skulle ta bort den, att han såg så arg ut på den. Jag tycker han har en klassisk fotomodellsmin, allvarlig och kisande blick som naglar fast en. Fick byta ut Instagrambilden till den ovan, den gillade han. Blev lite förvånad över reaktionen för när han fick se bilden i kameran höll han med om att den blev bra.
Var skönt att inte göra något speciellt idag, bara ligga på en filt och slappa en stund. Efter 2,5 timmars slappande bar det av hemåt igen. Vi körde över bron i Harads och tog vägen hem på södra sidan. Det är oerhört fint där, riktig landsbygd men det är grusväg till stora delar vilket är synd för det hade varit en finfin cykelrunda att cykla till Harads på ena sidan vattnet och hem på andra.

Det blev sill och färskpotatis till middag och nu skall jag göra i ordning glass och jordgubbar, mer än så firar inte vi midsommarafton. Jag känner mig trött och har yrsel och örat har pipit i 3 dagar nu. Skönt med 2 dagar ledigt kvar.

Inga kommentarer: