25 juni 2015

Dag 176 - Middag och promenad

Frös på jobbet hela dagen idag, var som jag inte hade någon som helst energi i kroppen. Tyvärr smittade det av sig på jobbet. Var extra irriterad och fick ett mindre bryt på kollegor, tyvärr ställer jag rätt höga krav på dem ibland och de lever inte alltid upp till vad jag förväntar mig (de får säkerligen ett bryt på mig oxå ibland). Lättades dock något av ett mycket trevligt mail som sa att väntan snart var över gällande en grej. Skall bli spännande att se vad som kommer.

Jag stod standby för att köra barn till Piteå Summer Games så fram till 19:30 kunde jag inte göra annat än att sitta på jobbet och vänta. Passade på att konfigurera lite Azure under tiden. Mattias kom och höll mig sällskap, han fick även passa på att testa lite Roomance och kom med en del förslag på förändringar.

När klockan väl hade passerat 19:30 var jag mitt uppe i bevakning av testresultat men strax innan kl 20 lyckades jag släppa tangentbordet och vi gick och käkade på Hemmagastronomi. På vägen dit fick jag syn på en vattenskoteråkare som lekte i Norra hamn. Tyckte det såg lite kul ut att han hade toppluva på sig.
God mat som vanligt. Lite kallt att sitta ute, jag satt inlindad i två filtar. Glömde fota huvudrätten.
Efter maten tog vi en lugn promenad runt Gültzauudden och jag stannade och fotograferade. Dagens bild fick bli dessa smörblommor i solens gula ljus.
Tog en bild till på en lite mer isolerad blomma samt en på en knopp där det ser ut som en insekt sitter och solar sig samt en på hela ståndet.
Vi fick syn på några jättekonstiga blommor ner mot vattnet precis när man kom ut på udden, de såg ut som en blandning mellan porslinsblommor, passionsblommor och skogsstjärnor. Tog en mobilbild.
Uppdatering: Fick veta av Bert Bodin att de heter Ögonpyrola.

När vi kom till Södra hamn tittade vi på "sandstranden" och jag knäppte en bild på kranen samt en mobilbild på de inte helt nyktra ungarna som klättrade upp i den.

När vi kom tillbaka in till stan undrade jag om några kört fel.
Nästan framme vid bilarna på jobbet fotade jag rucklet i stan. Det här huset ligger på en väldigt attraktiv tomt. Då och då ser man några människor röra sig

bland all bråte där inne och någon klipper i alla fall gräsmattan i år. Det gjorde ingen på flera år.


På väg hem var det galet dimmigt. Stannade och fotade ut över älven.

Inga kommentarer: