03 juni 2015

Dag 154 (#095/#blogg100) - Det är inte OK med video

Morgonen började bra med att Herman kom in 07:40 och frågade mig om jag hade sovmorgon eller försovit mig. Det senare var det som gällde. Han väckte mig dessutom i djupsömn. Fick inte veta hur den drömmen slutade. Stressade iväg till jobbet.

Fick ett mindre psykbryt på jobbet idag. Jag har ägnat näsan hela dagen åt att granska upphandlingsmöjligheter och processdokument. De senare skulle jämföras mot en specifik process som finns publicerad på vårt intranät. Jag behövde söka i processen, leta fram specifika moment men se nä det gick inte.  Man har nämligen lagt upp hela processbeskrivningen som en film. Någon kör en PPT-presentation och så spelar det musik. Ingen sökmöjlighet och inte ens någon möjlighet att själva hoppa mellan bilderna i bildspelet utan jag fick sitta där och se samma film om och om igen flera gånger. Visst jag kunde spola lite men det var svårt att träffa rätt bland alla animeringar på bilderna. Blev bananas.

Film är jättebra när man vill ge någon en introduktion första gången , men som dokumentation när man som jag undrar något. VÄRDELÖST! Var tvungen att maila ansvarig och fråga om jag var blind och helt okunnig på att söka på intranätet när jag inte hittade någon textbaserad version. Hoppas innerligt att det var skit bakom spakarna på min sida för annars blir morgondagen mist lika jobbig.

Var på massage efter lunch, eller efter och efter, jag råkade skippa lunchen idag och jobbade istället. Han därmed varken besök på blomsterlandet som jag skulle eller byta adaptern som blev fel igår.

Fick dubbla komplimanger idag, en för min prickiga klänning även om den (komplimangen alltså, inte klänningen) var inbakad i kodord som får mig att skratta varje gång, extremt internt och jag skulle nog förstöra det roliga med att berätta hela historien. Den andra var för mitt jobb. Jag hade en maildialog med några kollegor och sa att vi får vänta på X:s svar för att se om min tolkning är rätt. X är ansvarig inom området men då tyckte en annan kollega att nä vi får nog inte något bättre svar av X än av dig, det är ju du som är experten. Ämnet i fråga var upphandling och hon som skrev det är en av våra upphandlingsspecialister, hon är grymt duktig och bra på det hon gör så den kommentaren värmde men gjorde mig lite rädd eftersom jag här gärna hade tagit lite stöd och bollning med någon annan då vissa tolkningar är sjukt svåra. Spännande ibland.

Satt och jobbade till kl 19 då jag stressade hemåt för att laga middag till alla andra som var och tränade på var sitt håll. Skulle göra en chili baserad på en grytbas och köttfärs, snabbt och enkelt tillsammans med en bake-offbaguette. Ställde mig vid spisen och beräknade att allt skulle hinna klart precis i tid, jobbade på datorn vid sidan av och var inte helt koncentrerad på matlagningen.

Köttfärsen hade sista förbrukningsdag idag. Tyckte den luktade lite skumt men den var vacumförpackad och då kan det ju göra det när man öppnar förpackningen. Stekte upp den och slängde i grytbasen. Smakade av. Fy fan, inte gott. Slängde ut allt och fick åka på ICA och köpa annan mat. Blev laxpasta till de andra och ett kycklingklubba med laktosfri potatissallad och en avokado till mig. Var för lite kött på kycklingklubban och potatissalladen började jag må illa av (blir så när jag inte ätit lunch och äter något fett). Avokadon däremot var perfekt.

Efter maten blev det mer jobb här hemma innan jag kom på att jag inte tagit något foto idag. Blev latvarianten, tog bilen till Alderssjön som låg helt blank. En bild som fick bli dagens bild. Det finns underbara promenadvägar där och jag ville bara fortsätta att gå, rakt ut i skogen på den härliga sandstigen, njuta, ta mig bort från allt. Men vände snällt hemåt. Hade ju ett inlägg att skriva ;)

Upptäckte fört när jag kom hem att kameran fortfarande var kvar på ISO 400 :-( Klantbea. Nu ställer jag om den.
Inga kommentarer: