01 juni 2015

#uppochhoppaijuni 01 - Introduktion

En introduktion till min träningsblogg så lyder första dagens uppmaning i #uppochhoppajuni så här är lite om mig, min träning och om min blogg.

Är extrem periodare när det gäller träning och en del påstår att jag inte tränar alls eftersom jag mest sysslar med långa promenader (allt över några kilometer enligt de flesta andra) och ibland långpromenader (allt över 2 mil enligt mig). Ibland sätter jag mig på cykeln och drar iväg, mer på sista tiden eftersom min sambo gav mig en landsvägscykel i födelsedagspresent så den måste ju nu användas. Jag brinner för långvandringar, älskar att vandra i fjällen, försöker mig på löpning och gå på gym emellanåt (mer om det senare dagar i utmaningen).

Älskar olika träningspryttlar som är elektroniska och som ger mig statistik, äger 3 GPS-klockor, 2 rena pulsklockor, ett Microsoft band och ett Jawbone UP24). En runda som inte är loggad har inte hänt ;-)

Bloggen är mest vardagsdravvel precis som min header säger men har jag varit ute och rört på mig brukar det landa ett inlägg här med karta och länk till funbeat/garmin connect och kanske till och med en "race report". Har ibland träningsångest när jag inte rört på mig, då kan jag skriva av mig. Det mesta i träningsvägsinlägg finns under träningpromenad/vandring, cykling, paddling (jo då det står en kajak i garaget som tas ut ibland). Skriver nog mer om upplevelsen under ett pass än om träning i sig. Är ganska obrydd om trender och sådant. För mig är bloggen mest dagbok, minnen och kanske kan inspirera någon att röra på sig ibland. Kanske skriver jag mest för att 99,9% av min rörelse sker i min ensamhet.

Kameran/mobilkameran är nästan alltid med så skriver jag så är det oftast med bilder också.

I övrigt är jag 42 år, 2-barnsmamma (ena är 14 och andra är 12,5 just nu), bor i Boden i Norrbotten vilket innebär att jag måste ta promenader i -30/cykelturer i -25 ibland när jag får för mig att köra en 365-milutmaning som i år och 2011.  Borde åka mer skidor med tanke på var jag bort.

Lider av anemi vilket ställer till det när det kommer till träning och när jag varit nere i en svacka är det svårt att kravla mig upp igen, behöver pepp och stöd då. Har en maxpuls kring 220 och hatar att trycka mig själv dit upp, lat men seg.

Hade jag haft en renodlad träningsblogg hade den kanske hetat "Om jag bara tar mig ut tar mitt pannben mig hur långt som helst" eller "Hellre längre än snabbare".


Inga kommentarer: