28 juni 2015

#uppochhoppaijuni 28 - Därför skriver jag

Varför jag skriver blogginlägg är dagens ämne i #uppochhoppaijuni och det kan man ju fråga sig för det är i alla fall inte för en läsarkrets som förväntar sig att jag skall komma med något nytt varje dag. För mina återkommande läsare är färre än 10 enligt StatCounter. För mig är bloggen snarare en dagbok och ett ställe att få skriva av mig, ventilera. har jag tur läser någon och har en vettig kommentar till det jag skrivit. Men oftast är det mer för det egna minnet. Ett ställe att skriva om en runda, lägga upp bilderna.

Ibland händer det att någon frågar efter ett ställe att gå/vandra på och då kan jag snabbt plocka fram förslag här i bloggen. Förr skrev jag mer om aktuella ämnen och sådant men det blir allt mer sällan nu för tiden. Idag blir träningen inkorporerad i dagsbloggarna, jag skriver lite om vad jag gjort och hur det kände. Men skriva behöver jag för att tömma huvudet.

"Racereports"  och vandringberättelser är sjukt roliga att skriva och framför allt att få plocka fram sen att läsa. Kan läsa mina egna texter om och om igen och återuppleva. Min mormor blev otroligt glad över min "bok" med berättelsen från Camino Francés som fört publicerades här i bloggformat. De vandringar jag inte orkat skriva från är betydligt mer diffusa i minnet och jag är arg på mig själv att jag slarvade.

Den återkoppling jag fick från läsare medan jag skrev från Camino Francés var också fantastiskt rolig att få.

Inga kommentarer: