01 juni 2015

Dag 152 (#093/#blogg100) - Dubbla utmaningar

#uppochhoppajuni (från uppochhoppa.se)
Läste hos Johannes om Upp & Hoppas (tränings)bloggsutmaning och tänkte att det kan ju vara ett bra sätt att ha något att skriva om. Tränar gör jag ju, i alla fall sporadiskt. och tankar kring träning, minnen osv har jag ju oxå så jag är på. För det mesta kommer de vara ett separat inlägg eftersom de som är med i den utmaningen knappast är intresserade av mitt vardagsdravel. Men vissa dagar kanske det sammanfaller, vem vet. Taggen är i alla fall #uppochhoppaijuni. Mitt första inlägg skrivs direkt efter detta.

Den andra utmaningen idag var ingen jag fick av någon annan eller läste mig till. Ute är vädret uruselt++ så att gå ut med kameran var otänkbart. Katterna var inte direkt fotovänliga idag (båda försökte äta upp objektivet) och ungarna springer ju så fort de ser kameran. Alltså kvarstod jag själv. Jag hatar verkligen att bli fotograferad, avskyr att se mig själv på bild och värst är det om jag är utan glasögonen som jag gömmer mig bakom till vardags. Så därför bestämde jag mig för att knäppa en bild utan glasögon som dagens bild. Var på väg att fega ut, tog några helkroppsbilder i min blå-vita utstyrsel idag (som fick en arbetskamrat att tänka på ett citat ur Dum, Dummare som involverade sex med skolpojkar (vågar inte riktigt analysera det uttalandet ;-) ) men de blev urusla. Så då tog jag mig i kragen och ställde mig själv mot väggen. Och här är resultatet (nästan omejkad bara lite mascara). Känner mig definitivt som minst 42  och trött när jag ser den där bilden. Lite lustigt var att när jag zoomade in på mitt öga och bara såg det på skärmen var det som att titta på mormor ögon och överläppen är definitivt min mammas (minus hennes streck från all rökning) även hakan är som mammas.
Vilken dag som helst kanske jag inte vill täcka över skärmen varje gång en bild på mig dyker upp. Vem vet, tills dess får jag hoppas på bättre väder eller snällare katter/barn.

Egentligen borde jag väl utmana mig själv att gå ut i skitvädret. Jag har ju promenerat i värre. Men när det regnet hänger i luften och det går vågor på sjön så känns det rätt skönt att sitta inne. Vincent är däremot ute och cyklar på nya cykeln med en kompis. Knäppskalle. Fast det är ju bra att de är ute och rör på sig när det inte blev någon fotbollsträning idag.

Var på betygssamtal med Herman idag också. hans betyg ser riktigt bra ut. Några höjningar bland annat engelska B->A) men också några sänkningar (i bland annat slöjd D->E, han har verkligen ogillat trä- och metallslöjden). Kom sent till mötet idag, att köra från Luleå vid 16-tiden tar mycket längre tid än att köra vid 17:30-tiden. Slutar varenda människa vid 16 eller vad?

Min matdag har varit katastrofal idag. Två mackor med kaviar till frukost, 2 mackor med medvurst, ost och paprika till lunch (för vi hade Lunch & Learn som betyder att vi sitter på ett möte på lunchen men ingen fixar mat, det suger) och sen glömde jag plånboken på jobbet så jag kunde inte handla och hemma fanns det förvisso fisk men inte nog med potatis så barnen bestämde att det var pizzamåndag idag med motiveringen skall man inte träna skall man verkligen inte träna. Jag tänkte att även jag lyxar till mig med en glutenfri pizza när vi ändå beställde från Blå Ängeln som har det. Jag beställde och maten kom på 20 minuter. Öppnade min pizza och inser att jag måste missat valet för glutenfritt. Så min pizza åkte in i kylen till någon en annan dag. Jag mumsade i mig 3 kanelbröd, 2 med ost och lemoncurd och 1 med räkröra. Inte bra, inte bra alls.

Medan jag suttit här och skrivit detta så jar de värsta molen blåst förbi, det blåser fortfarande massor mend målen som swichar förbi i en väldig fart börjar nu bli ljusa och inte mörkgrå. Det ser lovande ut. Hade velat cykla med Henrik till jobbet i morgon men vi har vägstädning på kvällen redan kl 17:30 och eftersom han prioriterar sin Vätternrundanträning framför aktiviteter vi tvingas göra för barnen klubbar så får jag väl ta det ensam :-( Barnen får ju inte vara med vid vägstädning. Har dock insett att min vänsterhand fick sig en rejäl smäll igår, kan knappt röra mitt vänstra pekfinger, det blir lite jobbigt i morgon om det fortfarande gör så ont. Mest irriterande är dock att det är så jäkla tidigt jag hinner ju inte äta innan och jag måste antingen vara klädd för vägstäd eller ta med kläder till jobbet. Det var vägstädning idag också men jag tror knappast någon varit ute i hällregnet som var 17:30.

Innan läggdags har jag summerat mina foton från maj och lagt dem i egna album, ett för alla dagens bild och ett för resten oftast visade här i bloggen. Kika gärna in och +1:a den/de du gillar bäst om du vill.

Dagens bild

De andra bilderna

Inga kommentarer: