23 juni 2015

#uppochhoppaijuni 23 - Saker som ger mig energi

Saker som ger mig energi är dagens ämne i #uppochhoppaijuni. Oj idag får man skriva om många saker och då kan jag bara komma på en endaste sak (eftersom jag försöker hålla det till träning). Jag, en oplanerad dag, en outforskad omgivning, en karta, en matsäck, fint väder.  Är väl mitt spontana svar, samma som jag skrev 16:e juni.

Sen kan jag få energi av en långpromenad eller cykeltur med en vän. Hinna prata, vädra saker och upptäcka tillsammans. Men mest för mig handlar energi om att hitt lugnet, snarare stänga ner än att starta upp. Behöver få tyst i huvudet som går på konstant högvarv annars.

Hade frågan kommit för några år sedan hade jag sagt "Ett PSI-pass och sen slänga mig i N:s soffa och se på skräckfilm". Det var lisa för själen och gav mig ork till att kämpa en vecka till.

Sen finns ju sådana där enkla saker som att gå i mål på ett lopp, komma fram efter en långvandring, få stå på en scen och berätta om långvandringarna det ger energi och en spark framåt men inte på samma nivå som det ovan.

Inga kommentarer: