22 juni 2015

Dag 173 - Ytterligare ett lapptäcke

Som uruselt när det var så varmt och det blev inte bättre av att sambon stängde fönstret som jag ville ha öppet hela natten. Klev upp tidigt och var på jobbet 07:30 och då hade jag redan hunnit jobba en stund hemma. Idag var hela kalendern fulltecknad från 08:00 till 16:00 och jag han inte ens gå på fika varken på förmiddag eller eftermiddag. Satt dessutom kvar till klockan 20 innan jag tvingande hem mig själv för att baka kaka till Vincents fotbollsmatch. Blev en hallonkaka.

På vägen hem valde jag att svänga in i Norra Sunderbyn för att fotografera en lada jag åkt förbi så många gånger men aldrig lyckats stanna vid. Funderade många gånger i vintras men det blev aldrig lägligt. När jag hade tagit mitt kort och kom gående tillbaka över ängen kom ett par med hund gående och de såg väldigt ut som de undrade vad jag pysslade med så jag förklarade. Vi började prata om sådant man ser och upptäcker lite extra när man tar sig tid att titta. Sen en lada byggd av olika material eller ett plåttak med plåtar av olika färger som på gårdagens foto. Man blir nyfiken, varför ser det ut som det gör.

Jag gillar verkligen längan som är på dagens bild, hur den har olika texturer, mönster och material. Hur man byggt på lite då och då när man haft material att jobba med. Visst är den vacker.  Skall försöka ta ett foto i vinter också samt ett lite närmare väggen från sidan så man ser lite bättre. Klicka gärna upp den större.
Igår och idag avverkade jag 2 sådana där "de här har jag kvar för dagar när jag inte har en aning om vad jag skall fota". Den listan är nu näst intill tom. Vet in fasiken hur detta skall gå resten av året, vi är inte halvvägs ännu och jag har tömt ut mina omgivningar. Får väl börja leta upp små sjöar och liknande :-)

När jag kom hem hittade jag Herman ute i trädgården vid stenplattorna vi lyckades hitta igen igår. Han hade lyft på plattor och dragit bort rötter under, rensat mellan fogarna Lyft plattor och försökt att lägga dem lite slätare. Vet inte hur bra det blev men han får stora pluspoäng för slitet. Det kan ju inte vara värre än innan i alla fall. I värsta fall får vi väl lyfta bort plattorna lägga ny sand, dra slätt och stoppa dit plattorna igen men uppifrån ser det då helt ok ut just nu.

Nu i säng för i morgon skall jag upp tidigt, köra belastningstester på jobbet som ett sista ryck i en leverans och sen skall jag komma på hur sjuttsingen jag skall gå med mig 2 kannor kaffe till Tallvallen på kvällen utan att äga några kaffetermosar. Trodde vi hade 2 på jobbet men hittade dem inte. Kanske kan jag åka upp på Gruvberget och låna 2 därifrån. Vägrar att köpa kaffetermosar hem, vi dricker ju inte kaffe och jag vill absolut inte besudla mina vattentermosar med kaffe. Kanske bar skulle servera te i morgon istället. Så många gånger jag själv varit på sportevent där det bara serverats kaffe. Kanske dags för payback.

Läste nyss i Aftonbladet att det är chans för superstarkt norrsken nu vid midnatt, men jag är ju inte se något ute är det dagsljust. Men det tros kunna ses ända nere i Alperna och där är det ju mörkt om nätterna. Hoppas få se fina bilder sen.

Inga kommentarer: