05 juni 2015

Dag 156 (#097/#blogg100) - En gul kväll

Lyckades masa mig upp i tid idag men ville bara dra täcket över mig och somna om. Inget kul väntade på jobbet idag. Inget lunchsällskap och ingen utvecklare att bolla saker med. Många hade tagit ledigt idag och det borde jag också gjort men testaren var där och han behövde säkerligen stöttning. Så jag tog mig dit.Vädret var fint, funderade först på att cykla men ångrade mig när jag såg att det blåste en hel del, såg ut att var snett framifrån mot Luleå. Drog på mig en kort tight klänning och hudfärgade strumbyxor vilket fick några av grabbarna på jobbet att undra varför jag var så uppklädd. Tydligen är man uppklädd om man visar hud.  Har haft klänningar av olika slag på mig hela veckan men ingen har kallat mig uppklädd. Måste köra en rejäl tvätt i helgen med alla mina brallor.

På jobbet kämpade jag på med samma som de senaste dagarna men jag fick i alla fall klart mina kommentarer på nya processer, rutiner och arbetsmoment. Dokumentet blev på 12 sidor. Jösses jag kan verkligen tycka till ibland :-) Skal bli spännande att höra vad mottagarna säger. Ber man om kommentarer och sätter saker i mina händer så får man det tillbaka med tankar, funderingar, påståenden. Kan liksom inte låta bli.

Hjälpte testaren lite och fick en förfrågan om lunchsällskap från en bekant som var ledig. Trevligt med med sällskap och kul att höra om hans resa till Grekland. Vill också bara dra iväg.

Vincent ringde och berättade att han skulle åka med Jakob till matchen, så skönt då slapp jag stressa till Boden för att åka tillbaka till Luleå med sonen. Lite senare ringde Herman och berättade att det var strömavbrott. Bad dem kolla med grannarna och jo de hade avbrott de oxå. Ringde till Bodens Energis felanmälan och fick vänta och vänta innan någon tog emot min anmälan. Berättade att det var mina barn som var ensamma hemma (och inte vet hur proppskåpet fungerar) som ringt mig men att de hade kollat med flera grannar på gatan och de var också strömslösa. Ändå frågade hon "har ni kollat proppskåpet". Suck, varför kan de inte bara lyssna på vad man säger.

Sen fick jag höra att strömmen kommit tillbaka efter ca 45 minuter, försvunnit en kort stund igen men efter det varit som vanligt.

Efter jobbet åkte jag till Blomsterlandet på mitt ärende, hittade tyvärr inte det jag sökte riktigt, åkte på en annan blomsterhandel och kom lite närmare det jag ville ha men inte perfekt match. Får se om jag hinner leta lite till. Drog i mig en korv med mos på OKQ8 innan jag åkte till Vincents match. Hade läst fel och drog iväg till Porsön men det var visst på Hertsön han skulle spela. Fick styra om bilen och trodde jag var sen men de hade inte börjat matchen pga att det saknades domare. Det kom en regnskur på någon minut precis när jag anlänt, funderade på att stanna i bilen men tog med mig filten och svepte den om benen.

Vincents lag vann med 5-2 i en rätt så jämn match där försvaret spelade ovanligt bra så Vincent var nästan sysslolös i målet. Det var skönt på läktaren när solen var framme men så fort den försvann bakom ett moln huttrade jag i min klänning och fleecefilten över benen. Efter matchen tog jag av filen och gick ner från läktaren, en annan mamma som inte såg när jag kom hade suttit i sin vinterjacka och med sonens tjocka jacka över benen sa att hon frös bara av att se mig. I morse tänkte jag ju inte riktigt på att jag skulle på fotboll på kvällen.

Vi svängde förbi McDonald's på vägen hem och Vincent köpte en McWrap till middag. Han hade stekt köttbullar och kokat makaroner när strömmen gick men han aldrig riktigt få klart något innan matchen. Fick äta några mackor bara.

Tog med mig Emilian ut och gick ner till sjön här hemma. Pratade med grannen som varit urgullig och klippt vår gräsmatta med åkgräsklipparen. Vi har verkligen verkligen världens bästa grannar. Fotade lite kabbeleka i vattenbrynet som får bli dagens bild. Jag blir galen på kameran ibland. Den har ju EVF och en sensor som skall känna av om ögat är mot EVF:en eller om jag använder live view. Men när jag får tyg, en hand eller som idag en jordkulle i närheten så slår den över till EVF:en och jag kan inte se vad jag fotar. Det är inte alltid möjligt att få dit skallen helt enkelt. Så jag fick fota lite i blindo därför lyckades jag kapa bort lite av blomman till höger. Det stör mig.

Tog en bild till på guldglittret som blir när solen står lågt.
Nu sitter jag här och äter massor med glutenfria kanelgifflar och dricker te. Gott.

Inga kommentarer: