02 juni 2015

#uppochhoppaijuni 02 - Mitt första träningsminne

Hmm mitt första träningsminne är mnet dag två i #uppochhoppajuni, det var lite klurigt. Tänkte på det i bilen till jobbet i morse. Skall man räkna ett gympapass man minns från skolan eller första gången man var på en träning utanför skolan. Jag har väldigt få minnen från barndomens träningar, har ett specifikt minne från en gympalektion med svikthopp, måste varit i mellanstadiet men det känns knasigt, gympa hade man ju bara för att man var tvungen. Men jag ser framför mig hur Bertil Borglund vår lärare står längst fram och skriker "Svikthopp kör" och hur hela klassen kämpar med att hoppa i takt.

Ett annat minne som poppade upp var från en simträning när jag var i 13-årsåldern, jag ligger på rygg och simmar ryggsim och räknar plattorna i taket. Jag älskade att simma just ryggsim. Min knasiga fot som är lite snedställd och som inte funkade i bröstsim skötte sig som den skulle, jag kunde andas när jag ville och jag hade full koll på var i bassängen jag befann mig. Jag kunde de där plattorna i taket utantill, visste exakt när jag var framme för vändning. Jag minns hur glad jag var över att jag var bra på något där i bassängen (exempelvis crawl som vi testat på tidigare  under passet var jag helt värdelös på). Men jag minns också klådan på kroppen efteråt, min kropp gillar inte klor.

Jag älskade simningen, blev sjuk och fick sluta, började aldrig igen för den blev så ihopkopplad med att inte kunna äta, med tröttheten och orkeslösheten pga anemin. Men jag minns det där passet då min tränare sa åt mig att det är ryggsim som är din grej och hur jag den kvällen gled fram längd efter längd i basängen och njöt av att vara bra på det. Ignorerade killarna i träningsgruppen som sa att det var klart att jag var bra på ryggsim, jag hade ju två rejäla flytkuddar (jo jag hade rätt så stor byst redan då).

Försökte hitta någon bild från den tiden men redan som barn hatade jag att bli fotograferad så det finns väldigt väldigt få bilder på mig från den tiden och särskilt inte några från badhuset.

Jösses vad jag kan sakna att simma ibland, minns inte när jag var på badhuset för att simma senast. Men det är inte riktigt värt att frysa och den förbaskade klådan.

Inga kommentarer: