12 april 2009

Att det kan bli så stökigt

Vi är familjen stök det är bara att erkänna. Huset var skinande rent, nystädat och fint i torsdags kväll. Nu idag söndag morgon var det ett kaos, det låg kläder överallt, diskbänken såg ut som ingen skurat den på 10 år (eller det kanske var en liten överdrift), i badrummet låg ett lager med damm över allting (var kommer allt damm ifrån) och barnens rum verkade någon slängt in en legobomb i och visst splitter hade spridit sig till vardagsrummet. I sovrummet låg det presentpapper över hela golvet (mitt fel).

Men nu har jag städat igen, dammsugit hela övervåningen, och halva källaren (skall ta tv-rummet nu när Herman inte ser på tv längre) plus trappan, dammtorkat badrummet, skurat av diskbänken och köksbordet, torkat av spisen, plockat upp kläder, papper och kört en tvätt och sambon har diskat. Jag har rensat ut kartong, papper, glödlampor, glas och metall och skall köra det till återvinningsstationen när jag hämtar Vincent.

Solen kom fram medan jag for fram med snabeldraken och jag fick lite gå ut lust. En långpromenad i solen. Men Vincent var ju hos kompis = jag kunde bli ditringd när som helst för hämtning och då kan jag inte gå så långt. Så jag skottade fram en lagom stor del av uteplatsen istället. Precis så min stol skulle få plats. Där satt jag i 50 minuter och läste, tittade på två katter som njöt av solen och på Herman som cyklade samt klättrade i träd. Sen besämde sig solen för att skin i mer än 2 timmar är ju dumt och gömde sig bakom tunna moln som gjorde det kallt. (Fast medan jag skriver detta verkar den kika fram lite försiktigt igen men utan större entusiasm och värme). Nu börjar det bli dags att skaffa ny kyl, balkongen funkar dåligt som reserv när lillkylen i källaren är full.

Nu har jag ätit en liten bit tårta till lunch (jo det blev sen "lunch", åt frukost vid 10:20) och oj tårtan var ännu godare idag. Men magen blev inte glad idag heller men det fick det vara värt.

Nu skall jag släpa med mig dammsugaren till källaren och ta tv-rummet, hänga tvätten som just blev klar och sen blir det väl till att börja förbereda middagen fläskfilé med pestopotatis och smörslungade morötter. I morgon blir det nog det som var min första tanke laxsida i ugn med pressad mandelpotatis och en limeyoghurt med chili och en äppelpaj med vaniljglass till efterrätt. De som tål mjölk och grädde får väl äta upp resten av tårtan.

Om jag orkar skall jag gå en liten runda efter middagen. Känner mig helt stel i kroppen så jag behöver röra på mig.

Lite bilder från eftermiddagen.
Jag i min lilla framskottade solhörna (Fotograf Henrik Bylund)

Katterna njuter av solen på trappan
Jasha testar snön
Herman högt upp i vårt stora träd
Undra hur han kom dit upp
Tyvärr verkar Google ha börjat packa bilderna mer än tidigare för bilderna blir ju helt förstörda när man lägger in dem i bloggen. Så jag rekommenderar ett klick på bilderna.

Inga kommentarer: