11 april 2009

Har du råd skänk en slant

För ett tag sedan kom ett mail från Buzzador om att jag skulle vara med i Robban & Gerts Ystad - Haparandakampanj för insamling av pengar till prostatacancerforskningen. Men jag förstod precis som Hedgehog-Sara aldrig av buzzadorkampanjen vad de vill att jag skall göra. Jag föll på kriteriet som stod i början av mailet, man skall ha tillgång till TV8 och det har inte jag. Förstod dock aldrig varför jag behövde kunna se kanalen.

I brevet stod det förutom hur man anmäler sig och att man kunde välja mellan VIP eller CREW (publik eller hjälpa till bakom kameran) följande:
Vi tycker att det är ett viktigt budskap att sprida och vi vet att ni som är Buzzadorer är duktiga på att göra detta. Tillsammans kan vi sprida detta till vänner via bloggar, Facebook, emails osv. Kanske kan du till och med möta Robban och Gert efter vägen och göra något kul kopplat till någon förening eller arbetsplats och bidra till insamlingen?

Kampanjidé
Hjälp till att uppmärksamma kampen mot prostatacancer och informera vänner och bekanta om hur de kan följa Gert Fylking och Robert Aschbergs vandring från Ystad till Haparanda.

Hälsningar

Vännerna på Buzzador
Jag kan hjälpa till på detta sätt, genom att uppmana alla att skänka en slant till insamlingen. Min morfar dog i prostatacancer för 4 år sedan så frågan ligger mig varmt om hjärtat. Själv skall jag kika över mina skrala finanser denna månad och se hur mycket jag kan skänka.

Jag önskar att man kunde ha rutinkontroller på män precis som vi kvinnor kontrolleras för cervixcancer och bröstcancer regelbundet. Hade min morfar fått en kallelse till sådan undersökning hade han kanske fått sjukdomen upptäckt i tid istället för att tyna bort i en sjuksäng långt hemifrån. Trots att det har gått 4 år sen han dog sitter sorgen och saknaden i. Önskar så att någon lyft en lur och sagt, "Bea skynda dig hit och ta farväl", jag fick aldrig veta hur illa det var. Nu fick jag inte chansen, de ville skona mig från den syn han var där i sjuksängen.

Kanske kan någon annan slippa sådant i framtiden, när man har bättre koll på prostatacancer och behandling av sådan.

Jag kommer inte ta mig till Luleå för att se herrarna passera men är djupt imponerad av deras promenerande hittills och hoppas de får ett bra mottagande även här uppe.

Angående Buzzador så får jag väldigt lite kampanjer och det är ju trist, sen oktober 2006 har jag nog fått ca 10-12 inbjudningar och varit med i 6 st. Jag gillar inte sådana som påverkar min egen ekonomi, byta elavtal, skaffa olika abonnemang osv. Inte heller om jag måste komma ihåg att avanmäla något efter ett år för att slippa betala en massa pengar. Lite trist var när de hade kyckllingkampanjen, att få ställa till med grillfest hade varit kul men just den dagen kycklingen skulle levereras kunde inte jag vara hemma :-(

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Nell med gänget sa...

Fick ockå den inbjudan som Buzzador men tyvärr så passerade de inte i närheten. Hoppas också att de får in en hel del pengar och jag håller med om att det borde vara samma rutin för män som för kvinnor när det gäller regelbundna kallelser för cellprovtagningar. Har inte varit på någon cellprovtagning på 4 år och har nu fått min andra kallelse. Bara för en månad sedan fick jag beskedet att en kompis mamma fått cancer i livmoder och fått operera bort allt, (hon är inte gammal) och skall nu cellgiftsbehandlas. Känner att jag nästa vecka när jag är ledig skall ta mig till mottagningen och få det gjort. En annan väninna på gatan här har för några år sedan fått besked om livmoderhalscancer och de hittade det i rätt tid så nu är hon ok och går på kontroller. Det är hemskt vad många man egenligen kan räkna upp i sin bekantskapskrets som har fått cancer och några har gått bort, andra är botade och några behandlas. Urinvägsblåsecancer som hittades i tid har jag själv i min närmaste familj, min morfar magcancer och hjärntumör avliden 2007, väninna med botad bröstcancer, väninna med hjärntumör under behandling, väninna har haft ögoncanser likaså hennes dotter, vän med bukspottskörtelcancer avliden, bekant lungcanser avliden, bekant bröstcancer avliden...

Jag ska ta mig till kontrollen nästa vecka och jag kommer göra som du, lägga in det i bloggen.

När det gäller Buzzador så håller jag med dig men jag hade mycket tur med kycklingen, för jag var hemma och det blev perfekt med en tjejfest för att fira min födelsedag ;-) Annars är det en del som jag inte gillar när det gäller som du säger att ändra avtal och liknande, eller skaffa kreditkort etc. Men produkter som man kan använda eller äta är bra :-) Falbrygdens ostar var perfekta för en ostprovning på jobbet med kex och annat gott till. Det gick hem väldigt väl på fredagsfikat.

På tal om födelsedag, så hoppas jag du haft en härlig födelsedag och ropar ett hipp hipp hurra för dig idag på din födelsedag :-)

*Kram* på dig och ha en fortsatt härlig påsk