02 april 2009

Summering av dagen, blev rätt bra ändå

Trots mina sabbade planer blev dagen rätt bra tillslut ändå.

Medan jag satt och åt frukost ringde det, en person från BEAB ville byta vår fjärrvärmemätare och han kom en liten stund senare. Hade fullt sjå att hålla Jasha ifrån honom, den katten är så nyfiken.

Prick kl 12 kom hon som ville köpa stolen och pengar och stol bytte ägare. Då var det dags för lunch. Åt pannbiffar med en stor sallad, inte dumt alls. Kollade platsannonser men kammade noll även idag så jag drog på mig lite extra kläder och gick ut. Det blev en runda upp i Fagernäs och sen vidare på bortre sidan av sjön. Upptäckte när jag var i höjd med barnens skola ungefär att jag inte skulle hinna hem och hämta bilen. Gick till skolan och hämtade barnen som fick välja mellan att gå eller åka skidor hem. De valde det senare och vi tog oss ner till isen och tog oss hem den vägen. Det blev 9,3 km för mig ensam i rätt bra fart och sen 3,2 km i långsamt tempo med barnen vid min sida. Men då pulsade jag å andra sidan i snö. Sjönk genom den ruttnande skaren till vaderna flera gånger om.

Väl hemma fick barnen varm choklad och macka för sina mödor, det dämpade deras ilska lite. De var inte speciellt glada över mammas tilltag att gå till skolan. Nu kommer de kunna berätta för sina barnbarn "När jag var liten fick vi minsann skida hem över isen från skolan". :-)

Sen blev det lite stressigt iväg till dojon och Vincents träning men vi han. Jag fortsatte att lyssna på ljudboken jag hade haft i lurarna medan jag promenerade, Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Den är lågmält, finstämd och får mig att både le och gråta. Tänker på min mormor när jag hör den, måste köpa henne boken, hon kommer älska den.

Barnen var vrålhungriga efter karaten så vi tog en "fulmiddag" dvs Max. Jag tog ett Low-Carbmål, tycker de är rätt ok, slipper bli uppsvullen av brödet. Men de hade gärna fått torka av salladsbladen innan så jag slapp få med en halv dl vatten.

19:15 bestämdes det att jag och Nogge skulle se film, frågan hade hängt i luften en vecka. Det blev bråttom för jag skulle hinna svänga förbi Sunderbyn och lämna 100 meter Cat5-kabel också. Vi velade lite fram och tillbaka om film Rec, Eden Lake och Frágile stod på menyn. Vi valde tillslut Rec och att streama den från Headweb. Headwebpremiär för oss båda, vi var nöjda, funkade finfint. Recension på filmen kommer i morgon på Pricerunners filmblogg. Men jag kan väl säga att jag tyckte den var helt ok, skrämde mig lite så där lagom, tillräckligt för att jag skulle hoppa till och ge Nogge en smäll på armen, stackarn åker på stryk av mig. Åt en påse popcorn och drack teet Sweet Love. Gav Nogge en burk i julklapp så nu vet jag att det finns gott te att tillgå :-) Kom hem redan 22:20.

Nu skall jag skriva lite till på recensionen och sen gå och sova.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: