17 april 2009

Dagssummering, rökförgiftad och överraskad

Efter att ha sovit 6,5 timmar vaknade jag groggy och aptrött men har man lovat barnen att åka till Pagla så har man och eftersom solen strålade ute kunde jag ju inte skylla på vädret.

Jag och barnen kom iväg kl 10, hämtade upp kompisen några minuter senare och var på Pagla kring 10:30, precis när vi parkerade gick solen i moln och himlen var alldeles grå :-(. Barnen hämtade ved och sen rusade de upp i backen med en gång och jag fixade elden. Hade klantigt nog glömt min kniv hemma så jag kunde inte flisa något så jag fick stå och riva loss bark och näver från träklabbarna. Veden som fanns i vedboden där ute var norr och fin så efter en stund hade jag mig en bra brasa. Men blåsten gjorde vistelsen lite mindre trevlig, röken kom ju givetvis rakt i ansiktet på mig och när solen väl tittade fram fick jag vända den ryggen för båda nästa och ögon rann hela tiden pga den förbannade röken. Halsen är alldeles igensvullen och bihålorna spränger.

Vi grillade korv när barnen tröttnat på att springa upp i backen och fara ner på några sekunder. Mina barn turades om att vara surungar och inte vilja leka med kompisen som var med. Jag försökte läsa min bok men antingen störde röken mig eller så var det barn som ville ha än det ena än det andra eller bara sitta bredvid och sparka på något, stoppa grejer i elden så det sprätte glöd på mig och på fleecefilten jag så otroligt klantigt lagt på en bänk i närheten. Inte fick jag någon lugn stund inte. Vi hade fått med oss kanelbullar från kompisens mamma och mumsade de och mariekex samt påskmust till barnen och te till mig. Då kom en hagelstorm över oss, stora hagel studsade över bänkarna, ner i påsen med mat, fräste på elden och lade sig som drivor på sittunderlagen.

Sen lekte de i skogen en sväng innan Vincent blev upplockad av sin fadder för avfärd till museet. Jag trodde att Herman och kompisen skulle vilja fara de också men det ville de inte alls, de hade hittat något kul lekställe i skogen och höll på där i en timme, så kom jag äntligen en bit i min bok och solen behagade lysa nästan hela tiden.

Vi for hem och efter ens stund kom även Vincent hem, tjäbblet om vem som skulle vara med kompisen fortsatte. Herman tyckte att kompisen följt med hem för att vara med honom och Vincent ville givetvis leka med sin klasskompis. De gick ut och Herman blev kvar inne, skitsur. Sen var de inne en stund och Vincent ville att kompisen skulle stanna kvar längre än till 16 då vi sagt att jag skulle skjutsa hem honom. Han ringde hem, och jag hörde honom säga "Vad blir det för middag hemma?, Nä men då äter jag här, ok hej då". Hmm, det var ju inte riktigt min plan, jag som hade tänkt ha lite restertömning av kylen och servera lite av varje men med en till att föda skulle ju inte det funka.

En annan kompis kom och ringde på, Vincent drog iväg med henne utan att ens säga något till kompisen som var är. Helsnurrigt. Herman var uppe och höll på med något och kompisen satt i källaren och spelade Motorstorm. Jag förstår mig inte på barn. Min egen plan att ta barnen till stan så att Herman fick köpa en present till kalaset han skall på nu på söndag sket sig totalt. Det får vi försöka lösa i morgon. Ute började det snöa så all lust att gå ut förvann ändå rätt snabbt.

När vi kom från Pagla kollade jag vad för mail som trillat in under dagen, kunde bara se rubrikerna för nätverket vägrade att fungera. Såg 2 rubriker som gjorde mig toknyfiken, det ena var från Ted Valentin och det andra från en ytligt bekant hemma i Trollhättan. Jag bänglade med nätverket i vad som kändes som en evighet, han slänga i en tvätt och tömma/fylla diskmaskinen innan nätet återvände. Teds mail gjorde mig oerhört nyfiken, får väl se vad som ralar ner av det och han från Trollhättan, ja det har jag ju redan berättat i tidigare inlägg.

Middagen blev pizza förutom för mig, jag tog en repris på gårdagens kycklinggryta. När vi precis skulle skära upp pizza till barnen ringde det på dörren. Det visade sig vara kompisens mamma, det hade blivit något missförstånd mellan dem tidigare så tji pizza för honom.

Restan av kvällen har ägnats åt att skriva recension för Pans Labyrint, den publiceras i morgon (länkar då) och hosta efter alla rök i lungorna från brasan. Har slösurfat, häckat på Bloggy och betat av lite i min GR.

1 kommentar:

Erica sa...

Det låter precis så rörigt som det kan vara i en barnfamil :-D