20 april 2009

Dagssummering, långpromenad och trevligt samtal

I morse gav jag mig ut på en långtur igen (beskriver den i morgon när jag laddat ur bilderna ur kameran). Men det blev "som vanligt" 2,5 mil till fots. Hämtade barnen på vägen tillbaka från promenaden, Vincent blev skitsur för att han var tvungen att gå nästan 3 km hem, Herman sprang nästan hela vägen. Väl hemma ringde telefonen och det var ett av företagen jag sökt jobb hos, de vill att jag skall komma på intervju på fredag. Ni anar inte hur glad jag blev. Kändes så skönt.

Vincent skjutsades till en kompis och Herman fick vara ensam hemma en liten stund för första gången. Han utrustades med telefonen och mitt telefonnummer. Medan jag var borta han han ringa 2 gånger och frågade var jag var, när jag skulle komma hem och om det var ok att han lånade en kökskniv för att tälja en grillpinne. Nä han fick inte tälja grillpinne ensam hemma med hjälp av en kökskniv. Jag hittade honom i sitt rum läsande. Han börjar bli riktigt duktig på att läsa och skriva nu *stolt*. Han har tom börjat att läsa en enkel bok om kvällarna för sig själv. När blev han så stor?

I övrigt har jag inte gjort nästan något idag mer än skickat in en ansökan till, den har legat och gottat sig i hyllan ett tag nu så jag gjorde ett ryck. Har även kikat på hotell i London och väljer nu mellan 2 st. Hur många kronor är det värt att slippa dela på en king size och få separata bäddar?

Men nu skall jag gå och lägga mig och läsa 20 minuter och sen nanna kudde.

5 kommentarer:

Anonym sa...

2,5 mil det är inte illa.
Jag är lite impad.
Hur lång tid tar du på dig?
Är det slätmark eller i skogen/led?

MVH
zzeezz

Nell med gänget sa...

Hej och hå vilka händelserika dagar. Hoppas du mår bättre i kroppen efter skidturens fall och rökattacken samt att barnen återgått till status "snälla och glada". Blir det besök VC nu i veckan? Har du hört från G? Hoppas det rullar på nu med träningen åter igen.

Vad bra med intervju på gång, jag håller tummarna, nå måste det ju bara lossna.

*vinkar*

BeatriceBeaBeata sa...

@zzeezz svar kommer i ett inlägg strax, skall skriva om promenaden. De tidigare långpromenaderna förra och förrförra veckan är beskrivna här:
En tur på isenDegerbergsfortet PÅ båda finns länkar till Funbeat där du kan se höjdkurvor mm. Men den första var i skoterspår på Luleälv i rätt så makligt tempo 4 timmar och 34 minuter effektiv gåtid. Den andra var lite mer upp och ner på landsväg och grusvägar men även på den höll jag ett rätt lågt tempo 4 timmar 47 min effektiv gåtid och lyssnade på ljudbok, strosade mer enligt mig. Igår hade jag ingen bok i öronen och gick i raskt tempo fram tills jag hämtade barnen 3 km innan hemmet men som sagt återkommer om den turen strax men kan väl säga att den tog totalt med barnen vid min sida en bit 3 timmar och 44 minuter effektiv gåtid. Så när jag vill kan jag få upp farten :-)

BeatriceBeaBeata sa...

@Nell Jo fick ett meddelande från G häromdagen han har haft fullt upp.

Jo skall pallra mig iväg till VC kanske idag.

Barnen är som de brukar, men för tillfället hanterbara, inga stora utbrott.

Lungorna mår bra, sidorna av låren gör det inte. Stooooora blåmärken.

BeatriceBeaBeata sa...

@zzeezz Det blev något knas med länkarna men En tur på isen är en länk och Degerbergsfortet är en annan i kommentaren ovan.