12 april 2009

Vad får man skämta om? Är långfredagen och korset heliga?

På Dagen.se så har debatten blivit aningen het kring deras val av text till "bubbelbilden". Emanuel Karlsten skrev även ett blogginlägg om saken där han lyfter upp en kommentar som var bra. Själv tycker jag den var rätt fyndig och extra kul att Dagen.se publicerade den.

På Bloggy har det idag pratats korsfest, Emanuel Karlsen undrade om inte det gav osmakliga vibbar på en religiös tillställning.

Då mindes jag inbjudan jag fick av älskade AC tidigare i våras, jag skrattade när den damp ner, den var så smaklös att jag höll på att skratta ihjäl mig. AC är så långt från religion jag kan tänka mig och dessutom så långt från dansband man kan komma.


Åh vad jag önskade just då att jag hade haft råd att fara ner, träffa de galna typerna som bjuder till korsfest. Men undra vad de religiösa i Trollhättan tänkt när de sett dessa affischer (förutsatt att de varit uppsatta på stan). Har de tagit illa upp eller har de sett med vilken glimt i ögat detta är gjort. Eller ser man inte den när man inte känner herr Claesson.

Får man skämta om religion eller måste allt vara gravallvarligt jämt? Själv tycker jag humor kan väcka frågor och funderingar och vara ett bra sätt att väcka debatt men samtidigt tar jag extremt illa upp av rasistiska skämt och är väl inte toppenglad över vissa sexistiska skämt heller men där klarar jag bättre av att hantera dem som språngbräda till diskussion.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: