24 april 2009

Summering av dagen, en jobbfokuserad dag

Idag var jag på arbetsintervju. Det kändes bra men de intervjuar 7 st till så vi får väl se men det var skönt att höra att jag kommit till intervju när det var nästan 100 sökande. Bra för jobbsökaregot. Jobbet verkade i alla fall jätteintressant och utmanande och personerna som intervjuade mig var trevliga.

Resten av dagen blev inte mycket gjort, barnen hade med sig en kompis hem men de var mest ute. Jag surfade, kikade på lite andra annonser och lagade tacos till middag. Skjutsade hem kompisen och tittade på A History of My Complete Sexual Failures som Lovefilm.se streamade gratis (gör det även i morgon) för att fira den ovanliga händelsen att en film har premiär på bio, dvd och digitalt samtidigt i Sverige. Jag ägnade en liten stund till att skriva en recension på Pricerunners Filmblogg, den publiceras 09:10 i morgon. Kan väl säga att det inte är någon hyllning till filmen.

Hittade ytterligare en frilansskribentförfrågan i min inkorg, intressant och vi skall prata om det i veckan. Lite bängligt bara med a-kassan när man gör uppdrag som inte ger några stora pengar direkt. Kan inte påstå att a-kassan hänger med i en utveckling där alla jobb inte är timanställningar, halv- eller heltid. Om man gör ett gig på 30 minuter som ger en ex. en bok som ersättning hur redovisar man det på sina a-kassekort. Man vill ju inte förlora en hel dags ersättning. Det är för jäkligt att få alla sådana här förfrågningar nu när det bara är 2 månader kvar till arbetslösheten, hade jag haft dem ett år vid sidan av jobbet hade jag fått behålla dem som jag kan med Pärlplatsen. Men Pärlplatsens annonsförsäljning brukar jag stänga ner när jag är arbetslös eftersom det är helt omöjligt att veta hur det skall redovisas som extrainkomst och skicka in alla arbetsgivarintyg är ett mörker. Nä politiker ni måste reformera a-kassan så att det är enkelt att ha "digitala" inkomster där man säljer en tjänst och själva arbetet bara tar några minuter. För det känns tråkigt att behöva tacka nej till jobb för att jag inte kan få kombinera dem med jobbsökning. Dygnet har 24 timmar, vissa av dessa jobb går faktiskt att sköta mitt i natten, det är ändå då jag jobbar som bäst, jobbsökandet kan jag sköta 8 timmar mitt på dagen.

Efter filmen var jag toktrött så det får bli att sova.

2 kommentarer:

Sarha sa...

Word! Inte för att jag får några skribentförfrågningar eller nåt sånt, men systemet hänger inte med alls nuförtiden...

Kimmi sa...

Jag kan inte hjälpa att jag börjar fundera i konspirationsbanor. KAN myndigheterna egentligen göra något som inte i förlängningen försvårar för "oss andra". Det är helt barockt att man inte ska kunna ta ett jobb för att det skulle innebära att man riskerar att få MINDRE pengar??? Lite logik here please?