01 mars 2009

Enter?

Läste på kommunens webbplats att nya gallerian skall heta Enter. Skojar de med mig? Det låter som en dålig kopia på Sundsvalls galleria som heter In.

De skriver:
Nu är tävlingen om namnet på Bodens nya galleria avgjord. Namnet blev Enter som betyder "Välkommen in". Åke Andersson kläckte det vinnande förslaget och vann en fyrhjuling.

Tävlingen arrangerades av Sveafastigheter som äger fastigheten. En jury har bestämt namnet. Den bestod av artisterna Stefan Gunnarsson och Brolle, kommunens näringslivschef Jeanette Nilsson, kommunalrådet Olle Lindström och projektledaren på Sveafastigheter Jörgen Olofsson.

Jörgen Olofsson kommenterar namnet så här: "Enter är ett namn som ligger i tiden och har innebörden Välkommen in. Vi var överens om att Enter passade väldigt väl för gallerian i en ort med framtiden för sig".
Verkar som kommunalrådet håller med mig om att det inte är ett bra namn.

Skulle gå in och kika på vilka de övriga namnförslagen var men möts av detta. Varför måste vissa alltid förstöra?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här heter en galleria "krokanen". Också hyfsat obegripligt.

Bert sa...

Och jag tyckte det var lite töntigt med ett engelskt ord. Enter.

Tills jag kom på vår och europas första galleria från 1955. Shopping.

:)

Eva Kihlström sa...

Här i Hjo finns inga "gallerior"... jo, om man räknar utomhusgallerian Hamngatan! Men i vår närmaste "större stad" och min hemstad Skövde byggdes på 60-talet stadens första "köpcentrum" som fortfarande heter Commerce. Nu finns det flera "köpcentrum" och de börjar renoveras så smått. "Maxi-huset" som hette så efter ICA maxi heter efter renoveringen Elins Esplanad efter Skövdes skyddshelgon. Känns lite långsökt, då det ligger nå'n halvmil från centrum. Och ser ut som en blåkopia, eller en del av, Sundsvalls "in", samma grå och gröna färg. Samma arkitekt, ägare eller reklambyrå?

BeatriceBeaBeata sa...

Som den datornörd jag är var dessutom min första association en stor "Enterknapp" :-) Kanske kan de ha en sådan som logga.