03 mars 2009

Dag 2 i jobbexil, börjar med hårbryderi

2Den här andra dagen börjar strålande, ungarna skriker åt varandra redan strax efter 7 på morgonen. Sambon tappar tålamodet och skriker åt dem och jag ligger under täcket och försöker sova. Vaknar med huvudvärk. Försöker prata med barnen om vad som orsakat bråket. Det visade sig vara Frisyren.

Herman försökte fixa ordning sitt hår (somnat med blött hår och hade en massa hårstrån som pekade åt alla håll a lá knullrufs), Vincent som alltid skall lägga sig i försökte hjälpa till vilket Herman absolut inte ville. Herman kom inrusande till mig och sa att Vincent inte lyssnade och Vincent kommer inrusande och säger att Herman nu tycker att sitt hår är det viktigaste i världen. Herman hysterisk för att han inte får ordning på håret.

Jag gråtfärdig för att jag har ont i huvudet, har en Vincent som skiker och en herman som ser ut som hej kom och hjälp mig (fast någon hjälp vill han inte ha). Han skriker att håret är för kort, att det aldrig kommer gå att rätta till och rusar ut från sovrummet.

Ligger kvar och tänker, snälla snälla låt oss hitta en lösning på håreländet, du kommer hata den där frisyren lika mycket som mig. Den är hopplös i ditt hår. Precis det här såg jag framför mig hos frissan. Kanske kan vi hitta något frisyralternativ som går att få till som funkar.

Resten av dagen då? Inget är direkt inplanerat (vilket min Googlekalender så snällt upplyste mig om, se bild i nästa inlägg), Herman vill ha en kompis här och jag får väl ta tag i restuppgifterna från igår, dvs städa sovrummet och köra några tvättmaskiner. Hänga tvätt känns inte så lockande, har värk i axlarna från skidåkningen igår.

Någon form av motion skall planeras in, hade velat gå på PSI idag men det går inte Henrik är hemma när det börjar, får bli något annat.


Slutpläderingen i TPB-rättegången få vara dagens soundtrack idag också men hoppas hinna med lite musik i slutet på dagen.

Men nu har klockan passerat 8 så jag skall kliva upp och duka fram frukosten och sen blir det väl att fylla diskmaskinen igen, sambon verkar ha lagt av det helt nu när jag är hemma *surar* (och ja jag ska prata med honom men inte nu, orkar inte med mer bråk på morgonen för jag vet att han kommer bli skitsur för att jag påpekar att disken är hans ansvarsområde).

Inga kommentarer: