05 maj 2009

Dag 44 i jobbexil, gråmulet

44Idag sitter huvudvärken fortfarande i men lite frukost kanske kan jaga iväg de. Skall ta mig ut vilket som på en promenad, vi får väl se om den blir lång eller kort. Sen måste jag ta itu med lite jobbansökningar. Men promenaderna brukar funka bra som funderingstid hur jag skall formulera mig och så vidare.

Idag är det bara 39 jobbexildagar kvar sen får jag kanske börja räkna arbetslöshetsdagar istället, nä så långt skall det inte gå, innan dess SKA jag ha ett nytt jobb.

Idag kom ytterligare en inbjudan till "karriärmingel" i Stockholm, varför måste allt sådant där vara i Stockholm, det blir så jäkla dyrt att åka ner över en dag. Karriärpratet brukar dessutom vara så inriktat mot att man bor i en storstad där det alltid finns ett 100-tal lediga jobb att söka. "Om du inte kan göra karriär inom bolaget du är på , kan du alltid byta till ett annat". Jo tjena hur många lediga jobb finns det här uppe just nu inom it-branschen, låt mig se jo i hela Norrbotten finns 1 utannonserat på Platsbanken och jag tror faktiskt inte det är så många som gömmer sig på andra ställen just nu. Dessutom skall alla dessa mingel innebära "Vi bjuder på vin" som om det skulle få mig att kasta mig på flygbokningen och skynda mig att få en plats. Jag är så förbenat trött på att alla sådana där tillställningar förutsätter att man dricker alkohol. Det vore intressant att få veta vad de har för alkoholfria alternativ. Nä ett karriärmingel inom rimligt avstånd med fokus på hur man gör när man bor mitt ute i ingenstans med tydliga alkoholfria mingeldrycker vore trevligt.

På TV4 i morse diskuterade de tydligen alkohol, en nykterist som jag missade vem det var och Anette Kullenberg satt i studion. Annette kände sig tydligen påhoppad för att hon dricker alkohol och nykteristens tankar kände ajg mig väl igen med, alla förutsätter att man dricker, man måste försvara sin nykterhet, folk tror att det måste ligga sjukdom, alkolism i släkten eller annat "acceptabelt" bakom avståndstagandet mot alkohol. Man får absolut inte av helt fri vilja ha valt bort alkoholen, då är man sjuk i huvudet.

Men nu skall jag sluta mig ondgöra mig över vinpimplarna och pimpla te istället samt rippa lite ljudbok så jag har något att lyssna på sen när jag promenerar.

Jag måste ju berätta om sommarkursen jag kom in på, Chick lit 7,5 p det skall bli spännande. Får läsa något helt annat över sommaren än de kriminalare jag brukar läsa. Undra hur hjärnan kommer reagera.
Kursen handlar om chick lit, litteratur som beskriver den moderna kvinnans liv utifrån vardagens problem och glädjeämnen. Med stöd av litteraturkritiska metoder närstuderas ett antal texter. I kursen diskuteras också populärlitteraturens betydelse för dagens läsning och identitetsskapande. Kursen examineras genom ett självständigt fördjupningsarbete.
Jag brukar inte direkt känna igen mig i den litteraturens baksidetexter så det kan nog bli en rejäl kulturkrock. Jag får väl kolla på Helenas lista med chick litt och se om det finns något jag kan mjukstarta med. Vet ju inte om det kommer vara bestämda böcker vi skall läsa eller inte. Klarar hon det som också gillar skräck skall väl jag klara det.

Vad roar ni er med idag?

Inga kommentarer: