13 maj 2009

Dag 50 i jobbexil, vad skall jag hitta på idag tro

50Idag är vädret inverterat från igår morse, mörka moln som det då och då skymtas en sol bakom men vem vet det kanske bättrar på sig. När jag vaknade vid 7-tiden så slogs jag av tanken. Herregud 50 dagar har sambon gått till jobbet men inte jag. Det är ju en evighet. Under den tiden plus ca 2 veckor innan har jag hittat ett 20-tal jobb att söka och då har jag till och med sökt jobb i Sundsvall.

Igår när jag klädde av mig satt min strumpa fast i hälen, fattade inte varför förren jag drog till och såg att den hade torkat fast i ett skavsår. Jag såg när jag drog på mig skon att hälkappan nötts upp men tänkte äh vad fan det borde gå bra idag. Det jag inte såg var att det var en skarp vass plastbit innanför som nötte sig igenom tyget och slutligen igenom huden på min häl. Så nu sitter jag här och har ont i "fel" fot. Det är ju den lätt blå, lätt svullna vänsterfoten som borde göra ont. Får leta fram ett compeedplåster om vädret skulle ordna sig.

Men förmiddagen kommer ägnas åt att läsa en D-uppsats, fick en förfrågan att vara bollplank i år igen av en annan bloggare och visst ställer jag upp. I år får jag läsa om säker programvara. Sen så kom Jan Jörnmarks Övergivna platser två i brevlådan igår så jag har lite mer läsning att göra. Jag som inte är så där jätteintresserad av historiska fakta och absolut inte ekonomihistoria fastnar ändå i hans texter.
Den stockholmska marknaden för hippa retromöbler skulle kollapsa om någon chartrade en container och fraktade ned Tores skinnmöbler. Runt dansgolvet och i sällskapsrummet står det drivor av välbehållna soffor i Jetson-style i varje hörn. Alla smaker kan dessutom tillfredsställas, för det finns röda, beiga, gula och svarta.
Man kan inte annat än småle åt sådana utvikningar. Men nu får jag lägga boken, slurpa i mig det sista av teet och plocka fram en dator med MS Word på så jag kan kommentera D-uppsatsen för jag vet inte hur kompatibelt MS-word och Open Office är när det kommer till granskningskommentarer. Platsbanken var snabbläst idag, 1 nytt jobb utannonserat och det var som kokerska, inte min grej. Däremot har jag en liten hög jag måste gå igenom och bestämma om jag skall skriva ansökningar till eller inte, det ena är ett säljarjobb här uppe och så är det 2 jobb i Stockholm, det ena på hos Försvarmakten, låter som ett riktigt intressant jobb som jag tror skulle passa mig. Kikade nu på det sistnämnda som jag hittade igår och helvetes jävla Monster.se som inte tar bort gamla annonser, fan den skulle varit inne 24/4. Gah vad sur jag blir. Nä nu över till uppsatsen, solen tittar fram och himlen börjar spricka upp så det blir nog att gå ut idag om en stund.

Inga kommentarer: