14 maj 2009

Dag 51 i jobbexil, för soligt för att häcka vid datorn

51Solen lyser ute och himlen har bara lite lätta moln som enligt SMHI skall vara en molnfri himmel och strålande sol fram till 12 då det skall bli lite halvmulet fram till 18. Kring 10 grader ute. Alldeles för fint väder för att sitta inne vid datorn och jag är inte personen som direkt gillar att ligga stilla i solen, 10 grader är dessutom lite för kallt för det. Visseligen borde jag kratta i trädgården men det kan jag ju fixa i helgen eller nåt Eller kanske hyra in operation dagsverkebarn som gör det, såg annons i tidningen igår. Få det krattat samtidigt som jag stödjer en god sak, visst låter det bra :-)

Jag har gjort Piratbrallanvägning, mätning och fotograferande nu på morgonen men skriver ner det senare ikväll. Det var ingen rolig dag idag, har massor med vätska i kroppen. Drack säkerligen för lite på både promenaden i förrgår och igår plus att jag precis haft mens. Mina ringar sitter hårt fast på fingrarna och fötterna gick knappt ner i skorna när jag skulle skjutsa barnen till skolan. Kan väl förhandstipsa om att det leder till feta +. Gjorde en "tjuvvägning" igår och då var det ner 0,5 kg men men kroppen är nyckfull.

Jag vaknade med 4 myggbett runt naveln i morse, nu är det definitivt på väg mot sommar. Björkarna har börjat slå ut med musöron och min rönn har knoppar som ser ut att brista när som helst. Det gör ju dock ont i dikten så jag förstår att de tvekar. Tulpanerna går i blom snart och min påsklilja slog ut igår. Jag måste skaffa jord/gödsel att fylla på i rabatterna det är cementjord nu, fattar inte hur blommorna tar sig upp och överlever. Men men det blir inte dagens projekt.

Nä nu dags att göra några mackor och en termos te samt kika lite på en Bodenkarta. Och ja jag skall hämta ut passet idag. Kanske börjar jag min promenad förbi polishuset eller så tar jag det när jag skjutsat Vincent till karaten. Idag blir en lite småstressig dag i eftermiddag då det är rymdutställning på skolan precis innan karateträningen. Såg nu att Vincent glömt läxmappen hemma, attans måste dra till skolan en snabbis.

Ha en bra dag!

1 kommentar:

Mia sa...

Hej Bea!

Har börjat titta in på din blogg då och då, och är grymt imponerad av dina vandringar varje dag.

Kul också att se foton på övergivna hus och stugor. Älskar sånt.

Brukar surfa in på "urban exploration" länkar och kolla foton från övergivna platser. Du kanske kan bidra med något där? :)

Må bra/// Mia