26 maj 2009

En tur runt Kallasjöberget

Idag gick jag från Bodens reningsverk och ner mot Råbäcken och runt Kallasjöberget. Det går en bra traktorväg runt berget. Lite väl blött bitvis men finns torr mark att ta sig fram på bredvid vägen. Har gått där förut när jag testade min utrustning inför Högakustenleden.


Idag undrade jag först vad är det för tok som sprungit på tå här i leran barfota (på första avtrycket syntes inte bakre delen)...


...tills jag såg nästa spår, ingen människa har sådana klor.
Från att aldrig ha sett björnspår till 2 gånger inom loppet av 25 dagar är lite spännande. Förra gången fattade jag ju knappt att det var björnspår förren efteråt, denna gången anande jag lite mer vad det var men tänkte ja ja jag ser ju ingen björn i alla fall. För visst är det björnspår?

En stund senare vrickade jag till min stukade fot genom att trampa snett och svor högt och länge så jag skrämde nog bort eventuella björnar i närheten. Det gjorde förbannat ont men gick över efter en stund men väl hemma kom värken tillbaka.

De här små raringarna stack upp ur leran en bit längre bort. Kan det vara kärrviol?

Trots sommarblommorna så hittar man snö som envist hänger sig kvar. Känns lite konstigt att stå i +18 grader och titta på snö.
Solen värmde jätteskönt och det var en angenäm promenad, hade gärna gått längre om jag inte hade haft bråttom för att hämta Vincent och åka till tandläkaren. Det är vilket som en härlig runda och eftersom skogen är full av vägar kors och tvärs på väg till berget kan man alltid ta en ny väg dit varje gång.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: