13 maj 2009

Summering av dagen, en knaspromenad

Solen sprack upp så jag drog på ett Compeedplåster på min sönderskavda häl och tog mig en snabbtitt på kartan och bestämde mig för att ta mig bort mot ett berg som heter Långberget. Men jag ändrade vägen medan jag gick, svängde lite hit än dit. Fick för mig att jag skulle kunna gå över älven tillbaka till min sida via Vittjärvs kraftstation men när jag närmade mig var det uppenbart att de vill hålla folk därifrån, det var stängsel överallt. Var bara att vända om och gå nästan samma väg tillbaka. Tråkigt. Skulle man få gå över vid Vittjärvs kraftstation skulle man kunna gå en riktigt fin runda.

Gamla jordbruksredskap låg efter vägen.

Kring ängarna låg även denna.

Och denna låg där också.

Och ytterligare ett.

Nere i "diket" låg ett gammalt hjul.

Bakom hjulet stod flera eldkasar, undra om de tänker elda dessa uniont på någon speciell dag.

Diket var visst Engelska kanalen

Plötsligt hamnade jag i "Bigården" men fick inte se ett enda bi. Däremot fick jag se...

...ett sådant där konstigt hus igen. Förra gången såg jag inga bikupor så då fattade jag inte vad det var. Men nu är det lite mer tydligt vad huset används till.

På en liten stuga bredvid en åker satt detta låset.

En mysig björkallé tog mig förbi de blöta delarna av Engelska kanalen.

En vacker fasad på ett gårdshus som uppenbarligen inte används längre.

Huset stod på en gård med ett boningshus som såg ut att fortfarande användas men var i dåligt skick.

Rundan såg ut så här:

När jag stod mitt i en skog ringde mobilen, det var dolt nummer, jag trodde det var Nell eller min gamla chef Susanne som ringde så jag svarade men nej det var från ett konsultbolag. De hade fått mitt namn från en bekant. De ville ha någon för ett 1-2 månadersuppdrag som teknisk skribent i Stockholm. Jag försökte säga att jag stod mitt i en skog och inte hade tillgång till någon kalender vilket gjorde att jag hade noll koll på när sambon skall vara i Karlstad nästa gång. Vi har ju ingenstans att ha barnen om vi är borta båda två. Hon berättade om uppdraget som var dokumentation av ett SDK. Jag tror inte det skulle vara några problem för mig om koden som skulle dokumenteras var på en någorlunda hög nivå. Jag är van att läsa kod och förstå/beskriva den men det beror aningen på kodens komplexitet vilket jag också sa. Jag har dokumenterarat gränssnitt och API:er förut men inte specifikt SDK:er vilekt var det de var ute efter. Kunde inte riktigt sätta mig i argumenteringstillstånd och prata för mig själv när jag stod mitt i skogen så där totalt avslappnad man kan bli när man precis lyssnat på en massa fåglar. Så det blev inget uppdrag men de skulle behålla mitt namn i rullorna. Tänkte säga att jag kan skicka dem ett CV men då hade hon redan sagt adjö så vi lade på.

Vid staketet till Vittjärvs kraftstation vände jag och gick hemåt, kände mig stressad för att hinna till skolan i tid. Det kom en regnskur men den var så kort och jag gick bland massa träd så jag blev inte ens blöt. Kom hem med 30 minuter till godo så jag åt upp min macka som legat i ryggan och drack mitt termosljumna te innan jag hämtade barnen.

Vincent hade en stor bula över vänster öga efter att ha krockat med en klasskamrat. Hemma baddade vi med arnika och svullnaden lade sig lite i alla fall. Herman var allt annat än ett gulligt barn i morse, han vägrade ta på kläderna jag lagt fram, en tröja som han nyligen älskade och bar ofta. Den var nu världens fulaste tröja. På skolan hade han vägrat att ta av sig fleecetröjan han hade över och hade sagt till sin lärare när hon frågade varför han hade fleece inomhus att han hatade den jävla tröjan.

Hemma hoppades det studsmatta och sågs på tv innan de åt palt medan jag kommenterade d-uppsatsen som jag hade lovat. Hoppas de inte blev allt för nedstämda av mina kommentarer. Det var välskrivet men sa inte så mycket (kanske beroende på att jag är rätt insatt i ämnet) och de har en del jobb kvar. När väl brnen hade hoppat i säng åt jag lite rostbiff med potatissallad och grönsallad samt avokado och såg på TV.

Nu är det dags att sova, i morgon har de utlovat riktigt bra väder så frågan är om jag skall ligga på studsmattan och sola hela dagen eller ta mig ut på en promenad till. Benen känns just nu rätt stumma. Har en rejäl blåsa på vänster stortå dessutom. Men den går ju att klippa sönder och smacka på en Compeed. Vi får se. Får ta och skriva jobbansökningarna jag valt ut också. Vem vet i morgon kanske det kommit in några fler intressanta. Slutar kanske med att jag ligger på studsmattan och skriver ansökningarna och vilar fossingarna. Men jag måste hämta mitt pass också, såg att Polisstationen har öppet 9-18 i morgon så jag lär ju ha gott om tid i alla fall. Har lagt in en påminnelse i kalendern.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Angelica sa...

Tjenare Syrran.
Ser att du gillar att gå lika mycket som jag gör, fast dina promenader är lite längre än de jag hinner med.
Får hoppas du snart får ett nytt jobb så vägarna i Boden inte blir nedslitna :)