07 maj 2009

Summering av dagen, lite av varje

Idag var en konstig dag, jag blev sittande alldeles för länge på morgonen med att läsa platsannonser och skriva ansökningar samt strula med min e-post. Det visade sig vid lunchtid att inga mail jag hade skickat ut på över ett dygn kommit fram fastän de hamnat i min skickatfolder. Nu måste jag kontakta de jag sökt jobb hos för att höra om min ansökan kommit fram eftersom de inte svarat att de mottagit den (inte ens de jag skickade om till efter att mailen började funka igen). Något sur på Gmail för tillfället.

Stressade iväg till Luleå och köpte presenter till Vincent han får en legosats från min far och en från oss, rollerblades samt skydd och så kommer han få ett Bolt-spel men det får han inte nu, vill inte ha honom sittandes inne och spela hela sommaren. Vi skall även köpa en studsmatta men den blir ju till hela familjen. Måste bara hyra en flyttbil eller nåt för att få hem den. Vet inte riktigt vilken jag skall köpa, är det kanske värt att lägga ut nästan det dubbla för att få en från specialistbutikerna?

Vincent var hängig och hade ont i halsen efter middagen och ville inte gå på karate så han fick vila idag. Hade ett onödigt bråk med sambon, jag sa att det fanns mat hemma även till honom när han ringde för att fråga om vi skulle på karaten (då hade inte V sagt ännu att han inte orkade). Jag antog att han skulle äta hemma när han inte sa något. När vi inte behövde stressa till karaten lät jag maten stå på spisen eftersom sambon skulle komma hem snart. Men han kom mycket senare än han brukar, och då visade det sig att han ätit på MAX på vägen hem. Blev så irriterad, varför kunde han inte sagt det så att jag kunde ställa undan maten. Men han hade ju rätt hur skulle han veta att jag skulle låta maten stå framme i väntan på honom?

På tok försent gick jag ut och gick en promenad, kollade upp några stigar/skoterspår jag sett på tidigare promenader. Det gick inte så fort, hoppade än hit än dit. Det var fortfarande lite snö kvar i skogen och väldigt blött på sina ställen men på andra var det helt perfekt. Jag läste på skoterkartan över Boden att en skoterled aldrig dras över vatten men när jag följde en led idag så kom jag plötsligt inte längre för jag stod vid en strandkant. Irriterande eftersom jag en stund tidigare hade sett en skoterledsskylt som pekade mot Skogså, det hade ju varit en perfekt sträcka att gå. Ni minns hur jag berättade att jag inte sett tussilago sen jag flyttade hit, men idag vid Lillavan hittade jag ett litet bestånd, blev så glad. Skogarna i området jag gick var fyllda med övergivna gamla jordbruksredskap och lite annat från gårdarna runt omkring. Kanske dags för skrotningspremie även på gamla harvar mm?

Några bilder från promenaden.

Bredvid en äng en bit in i skogen står detta konstiga hus, de små luckorna fram gör att det ser ut att ha varit någon form av attraktion på tivoli/marknader eller kanske biljettförsäljning på travet? Färgglatt var det i alla fall.


Snett bakom huset stod ett förfallet skjul där taket rasat in. En gammal jordbruksmackapär stod där inne tillsammans med en massa annan bråte. Tyvärr kunde jag inte lyfta bort den vita plåten som låg framför.

Sådana här gamla traktorvägar är perfekta att gå på.


Synd att skyltningen saknade avstånd. Får nog införskaffa skoterledskartan för Boden, den finns på Bokia för 50 kr. Men att man skulle komma till Sunderbyn åt det hållet känns som en rejäl omväg.


Tussilago!!
Ytterligare ett kvarlämnat redskap.

Ytterligare en mysig promenadstig i skogen.


En säng?

Den här skylten måste bara var fel eller så gör vägarna någon underlig loop längre fram jag kom från vänster i bild, från Buddbyträskhållet och gick mot Svartbyträsket där jag bor. Helskumt eller så var jag totalt vill.

Bilderna går att se större om du klickar på dem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

vi har haft vår studsmatta i fyra år och det som har börjat rämna nu efter _mycket_ hårt användande är den blå skyddskanten och nätet runt. Tror knappast att du vinner så mycket på att köpa en som är mycket dyrare bara för att det är en proffsmatta.
I övrigt tycker jag att dina tankar på eget skulle vara så perfekt för dig! Fast jag vet ju att det inte är så bara att ta steget, det är en lång process att ta det vidare från tankar till handling.
/Magda

Anonym sa...

glömde ju skriva att om du tar kombin och fäller ett säte så tror jag nog att du får med dig en hem, om du nu inte köper den största du hittar förstås... tror att våran är 3,65. Såg den största de har på toysrus och den var stoooooor.
/Magda igen

Béatrice Karjalainen sa...

Vi tittade på 4,20-mattan och den är verkligen stor så jag vill nog ha ett snäpp mindre men vi får se vad det blir. Den på T R U tyckte jag hade så smal skyddsring.