28 maj 2009

Dag 60 i jobbexil, nytt försök

60 Pissvädret fortsätter, regnet vräker ner och jag har noll lust att gå ut. Så jag skall äta frukost och läsa lite i min bok eller kanske DN, känns konstigt att ha morgontidning, även Ny Tekniks platsannonser börj ag väl kolla av. Sen får jag ta tag i badrummet. Mina barn verkar tro att det är viktigt att spilla tandkräm i handfatet och på golvet. Katterna har låda med tak men på något sätt verkar de kunna ta en hel näve grus med sig ut varje gång. Förstår inte hur de gör. Om jag hinner skall jag ta mig till vårdcentralen och ta ett Hb-värde. Måste försöka flytta min tid för ansiktsbehandling också, skall dit nu på måndag men den tiden slutar precis när sotaren skall komma (eller ja han skall komma mellan 14:00 och 15:30 och jag vet ju inte när under den tiden). Kanske kan ringa sotaren istället och höra om de kan komma så sent det bara går. De skall göra någon form av brandinspektion, vet inte exakt vad.

60 dagar har gått, snart är det bara juni kvar att ha lön. Börjar känna av molandet i magen igen och planera för allt som måste fixas om jag inte får ett jobb. Barnens fritidsplatser måste sägas upp, en massa papper skickas in till aea, jag måste anmäla mig på AF och inse att jag blir hemmafånge hela sommaren om jag vill ha några pengar. Det är det värsta med att vara arbetslös under sommaren inte kunna åka någonstans utan att det ger ett administrativt och ekonomiskt bekymmer. Nä nu skall jag inte tänka mer på det, går och äter frukost istället.

Måste ta med barnen till Luleå också för att beställa tapeterna de vill ha så de hinner komma. Måste klura ut vad sjutton jag måste köpa mer för underarbetet.

3 kommentarer:

Sarha sa...

Apropå kattsandsprobelmmet så finns det räfflade mattor som man ska ha utanför kattlådan. Den liksom samlar upp kattsanden som kommer utanför. Vi köpte en för att testa, men så har vi tre kattlådor, och katterna verkar föredra lådorna utan matta, fast det kanske är för att det alternativet finns. mattorna är annanrs inte så jättedyra.

Béatrice Karjalainen sa...

@SArah vi har en Fleecefilt som ligger utanför som fångar upp det mesta av kristallerna men ibland så behöver den tvättas som nu vilket gör att det skvätter omkring kristallsand överallt.

Sarha sa...

Aha, fleecefilt... det kanske man skulle prova med.