10 maj 2009

Studsmatteskada!

Sambon var tydligen oerhört spelsugen efter att vi hade haft folk här så jag bestämde mig för att montera ihop studsmattan själv. Bar de tunga lådorna från garaget ner på gräsmattan där den skulle stå. När jag bar ner näst sista lådan halkade jag på våra jävla sliperstrappor som blir såphala av regn. Lyckade böja foten framåt och liksom krascha över den med kroppen och den tunga låda. Trodde först att foten hade gått av så fruktansvärt ont det gjorde. Men jag fick hjälp upp av sambon som barnen hämtade och märkte att jag kunde linka på foten.

Hämtade sista lådan och kunde börja bygga. Ramen sattes snabbt ihop och mattan började monteras, när alla 16 första "viktiga för spänning av duken" satt såg jag mattan var upp och ner. Bara att ta loss fjädrarna igen och börja om. Det tog en stund att få dit alla 88 men tillslut hade vi en studsmatta. Man behövde vara två för att montera skyddsnätet, vilken idiotkonstruktion med utanpåliggande rör som skall dras fast i benen med u-skruvar och en bricka. Efter en massa mecklande och en sönderskrapad hand fick jag och Vincent dit första stolpen. Sen började vi med andra och allt såg bra ut tills jag plötsligt drog av skruven, den böjde sig liksom utåt eftersom motplattan är ivägen när man skall skruva. Givetvis var det ju inga extradelar med så det var bara att ge upp för dagen. Visst jag kunde ha dratt dit de övriga stolparna men foten värkte och det började bli sent och kallt.

Så nu står mattan där med överdraget på och en stolpe, ser helknäppt ut. Får se om de har sådana där u-skruvar på Laitis här mitt emot i morgon annars får jag väl slå en pling till Toys R Us och höra om de har sådana inne. Ungarna kommer ju bli sjukt otåliga om vi inte monterar klart studsmattan bums.

Kan säga att 4,29 meter är hur brett som helst! Halva ena gräsmattan tas upp nu.

Fan vad foten värker! Nu kan jag inte stödja på foten alls.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Sarha sa...

Ah, men tänk vilken glädje den där mattan kommer att skänka dina barn, i en månad eller två, innan de tröttnar på den... :P