14 maj 2009

Summering av dagen, började med blöt promenad och slutade med ett stort whooops

Eftersom solen sken så bestämde jag mig för att ta mig en tur. Snabbkollade kartan och hittade en tur norr om Vittjärv så jag körde till Pagla skidstadion och parkerade där. Pratade ett slag med en rullskidåkare som skulle ut på en tur på banan, träning för sitt 28:e Vasalopp. Jag gick i Paglaspåren mot Vittjärvspåret och sen ut i byn för att vika av mot Lillängesberget, följde Kvarnbäcken mot skjutfältet och sen bort till Långsjön. Sen riktade jag min näsa mot Vittjärvsträsket igen via blöta vägar i skogen. Lyckades hamna mitt i en myr, det var långt att gå tillbaka så jag klev ut. När jag kom ut vid träsket insåg jag att det nog hade varit bättre att gå den andra stigen i skogen, inga träsk längst den stigen, eller bandvagnsgatan som det var.

Här kommer lite bilder från promenaden, som vanligt gör de sig nog bättre i större format så klicka på dem om du vill.

Vittjärv är ett underligt ställe, lite magiskt sådär, det hörs ju på namnet.
Här uppe skall man inte förlita sig på att komma fram där man vill på vintern eller våren.
Men har man bandvagn så tar man sig alltid fram, frågan är om det är skyltar som visar att det är en bandvagnsväg eller är det en hållplats?
På vägen växte detta, en tuschlav? Otroligt vacker grön färg hade den i alla fall.
Lill-Illbystjärnen låg och glittrade i solen...
...och himlen var alldeles blå.
På långträsket låg det fortfarande en del is, längre bort var det tom täckt med is fortfarande.
Strax innan jag kom ut ur skogen vid Vittjärv så dök den här robusta kontrollen upp och som alltid när jag ser orienteringskontroller blev jag sugen på att orientera igen. I början av min bloggkarriär fick ni ju läsa om mina äventyr i skogen med karta och kompass.
Tyvärr han jag inte få bild på den älgkalv som låg och slumrade i vägrenen när jag kom älgande, den väcktes ur sitt slummer och rusade över vägen några meter ifrån mig, in i skogen där den gömde sig bakom en stor tall och blängde på mig.

Turen såg ut så här:

Efter min blöta tur for jag till skolan där det var rymdutställning, vi fick gå tipspromenad med rymdfrågor, kika på barnens teckningar och egengjorda faktaböcker om rymden mm.

Vincent hade skrivit en rymddikt.
Herman hade ritat en rymdvarelse i grön farkost, det är den lilla lila som ser ut att vinka.
Herman hade även gjort en modell av en rymdfarkost och ritat/modellerat Solen, Jupiter och dess alla 60 månar samt Polstjärnan.

Sen for jag och barnen till dojon. Vincent tränade och Herman lekte i lekparken utanför medan jag åkte till Polisen för att hämta ut mitt pass (och nej ni kommer aldrig, jag menar aldrig få se den bilden) och sen till Smulan Lek & Hobby för att köpa en av de tre presenterna för kalasen i helgen. I morgon måste jag fixa den för kalaset i morgon. Barnen ville ha MAX-burgare till middag så det fick de, själv åt jag kycklingpaj.

Min mobil pajade idag, hjulet på sidan som man scrollar med har tryckts in, vet inte när det hände. Utan stylus så kommer jag nu behöva fixa allt med fingrarna, skitirriterande.

Efter middagen hämtade jag ut ett paket från H&M, det var en top jag beställt, skall ta och prova den och linnena som kom häromdagen.

Jag kollade upp ett bilnummer idag och medan jag gjorde det så slog det mig, har jag någonsin besiktigat min bil? Vi köpte den i slutet av juni 2006, då var den 3 år gammal. Enligt registreringsbeviset skulle första besiktningen ske 34 månader efter första inregistreringen vilket då borde varit i slutet av april 2006, dvs innan jag köpte den. Är helt säker på att de sa att den var nybesiktigad när jag köpte den. Jag vet att det är längre än 2 år mellan besiktningarna på nyare bilar men idag insåg jag att jag definitivtr borde ha hunnit med minst en besiktning. Kollade upp saken på bilbesiktningens webbplats. Och nu är jag förbannad på Toyota, de måste ha fått besiktningslappen och påminnelsen efter att jag köpt bilen och sen fick den körförbud 1 december 2006!!! Fattarn ni jag har haft körförbud på min bil som jag åkt omkring i. Så i morgon måste jag ringa Toyota och fråga vad fan de sysslar med, får de besiktnignslapparna på bilar de sålt måste de väl för i helvete skicka dem vidare. Har 1 bekant som köpte bil strax efteråt och som råkade ut för samma sak där men de upptäckte det betydligt tidigare än mig och berättade att Toyota då stod för deras besiktning. En annan bekant som köpte bil privat råkade ut för samma sak. Borde inte bilprovningen skicka ut lapparna till bilägaren?

Jag borde givetvis ha haft bättre koll, men när man är van att bli kallad på besiktning så tänker jag liksom inte på det. Bara ren tur att jag kom på att kolla upp det idag.

Min bil behöver tvättas också, spolade den med avfettningsmedel först och körde den till Shellmacken för en genomkörning i tvätten. Den är inte ren trots tvätten så jag får nog ta och gå över den manuellt. Ett lyse behöver bytas ut också, får fixa det innan en akutbesiktning betalad av Toyota eller skall jag be dem fixa det kanske :-)

Skall nu ta och skriva 2 jobbansökningar, den ena är i Stockholm så vi får se om jag skickar iväg den och den andra är för ett säljjobb som jag tror skulle vara kul men jag saknar flera av de erfarenhetskriterier de ställer upp men tror jag utan problem skulle fixa det ändå. För vad gör man när ens egen bransch är nästan död, det känns hopplöst att komma in i en annan, alla har så höga krav på erfarenhet.


Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: