22 juni 2009

Alla onda ting är tre...

...eller var det 4 eller 5.... Venoferinfusionen gick åt fanders. Först stack hon mig i höger arm, kändes inget alls, vilken stickängel, för att ta ett Hb (det var nu nere på 94) och sen skulle hon sätta droppet i vänster arm och det gjorde ont när hon förde in plaströret men det brukar det göra men det gjorde lite ondare än vanligt. När hon hade startat droppet och gått ut slog det mig att hon aldrig testade infarten med koksalt som min vanliga distriktssköterska alltid gör även om hon brukar skoja om att det inte behövs, man känner ju om röret kommer fel.

Efter en stund kom lakritssmaken i munnen, en positiv sak med venoferinjektionerna, jag får den goda smaken i munnen utan att behöva bryta mitt icke-godisätande. Men så började det göra ont, men det har det gjort förr oxå men sen började det strama rejält och jag kikade på armen, en liten bula precis ovanför där röret gick in, såg att röret inte var instoppat lika långt som det brukar och tänkte att det kankse var den lilla böjen på röret som gjorde att det bara såg ut som bula. Jag hade inte fått någon larmknapp (som jag brukar) så det var ju bara att ligga där med funderinen tills hon skulle komma och kolla till mig. Jag läste vidare men så släppte inte det onda och droppet stannade av, inga droppar på en minut. Kollade på armen, nu var bulan jättestor, tryckte lite runt om, jo det ömmade. Tittade mig omkring i rummet och såg att jag nog skulle kunna ta mig med ställningen bort till larmknappen på väggen vid dörren men då kom sköterskan precis. Frågade om jag verkligen skulle få en sådan där stor bula (jag har ju gjort detta över 20 ggr förut och aldrig fått någon).

Hon stängde snabbt av droppet, slet ur röret och började trycka ut blod/venoferblandning ur min arm. Kärlet hade tydligen brustit och en hel del hade hamnat under huden på mig. Venoferet är ganska så frätande och inget man vill ha på/under huden och hon försökte pressa bort så mycket det gick och nu har jag ett kylförband. Kommer nog få en brun fläck på armen där venoferet läckte ut. Fick kanske i mig halva dosen av mitt "livselixir", varje dos kostar lite mer än 130 kr så man vill ju inte att det blir bortspillt så där. Hoppas nästkommande 9 går bättre.

Så undra vad som mer kan gå åt fanders idag. Verkar inte vara någon bra dag.

Förutom detta och tidigare inlägg så hade jag glömt att handla igår så när jag lämnat Herman på fotbollsskolan så fick jag åka och handla och fara tillbaka till Arenan med deras lunchlådor. Sen kom jag på att de hade ju Risifrutti til fika men inga skedar, fick gå dit och lämna dem.

1 kommentar:

Erica sa...

Inte roligt det där! Hoppas att du snart får upp järnet! Tråkigt att det är sån obalans för dig./Erica