24 juni 2009

Varför är jag konfrontationsrädd när det kommer till frisörer som gjort fel?

Jag måste antingen vara megaotydlig eller så hatar frisörer mina lockar.

Jag ansträngde mig verkligen för att säga att jag tycker om när mitt hår är lockigt och att jag vill behålla längden (nu när jag någorlunda vant mig vid att inte ha jättekort) och att om det blir för kort står lockarna bara rakt ut från huvudet. Sa också att det värsta jag vet är när jag får håret rakfönat och att jag vill ha en frisyr som inte kräver några som helst produkter utan som jag kan låta självtorka vid frukostbordet. Dvs mer eller mindre bara en toppning av det slitna hår jag har. Utan klippning i över ett halvår så får man kluvna toppar.

Hon tyckte att det inte var speciellt slitet för att vara oklippt på så länge. Pratade om uppklippning i nacken och jag sa att jag vill behålla längden för annars blir det bara en konstig variant på afrokrull. Dessutom vill jag kunna sätta upp det när jag är ute och motionerar. Jo jo jag skulle få behålla längden, bara toppa lite.

Jo tjena, hon klippte av massor där bak i hemska etapper som nu givetvis är som om man skulle tagit korkskruvslockar och kapat dem rakt av precis där de böjer sig utåt. Så håränden pekar rakt ut. Det jag hatar. Så är mitt hår när jag haft det kort och slarvat med att gå och klippa mig, hatar det hatar. min mamma brukar oxå få så och det är så fult. Och nu tada klipper frisören mig i utväxtfrisyr, skitsmart! Sidohåret är så kort nu att uppsatt i låg tofs går inte utan måste sätta den mitt på bakhuvudet och så blir det en stump som står rakt ut. Det ser för jävkligt ut. Om jag drar bak sidohåret i klämma så smälter det inte längre ihop med lockarna bak utan står bara rakt ut istället.

Hon lät förvisso mitt hår självtorka under huv men givetvis kunde hon inte låta bli att kamma luggen helt spikrak och sen se till att platta till den ytterligare med spray. Hur svårt är det att låta bli när kunden säger att hon faktiskt aldrig någonsin plattar till sitt hår utan tycker det är fult.

Och inte fan är det någon idé att säga "nä det ser fördjävligt ut" när de visar upp resultatet och man tycker det är för kort för man får likt förbannat betala och håret blir ju inte längre. Dessutom ser oftast håret helt annorlunda ut när man själv fått rufsa till det hemma (hoppades innerligt på det). Då brukar värsta besvikelsen lägga sig men nej här blev det bara värre. Utväxtfrillan syntes ännu mer. Funderar allvarligt på att gå och snagga av mig alltihop till det korta jag brukade ha. Jag som var så glad över att mitt hår var lockigt och fint. Varför sa jag inget, jag bruakr inte vara konfrontationsskygg men just frisörer har jag så svårt för, deras jobb är liksom irreparabelt.

Före:


Efter utan att ha rört det baktill:

Efter genomrufsat:

Före hade jag bara en bild på när det är bakdraget i hårklämma:



Framifrån några timmar efter frissabesöket, det spikraka försöker i alla fall böja sig:


Men vi får väl se i morgon efter en dusch och urtvättning av pulver, gel och spray om håret kan tänka sig vara aningen mer till lags då.

Velade fram och tillbaka innan jag gick och bokade en tid idag, mest för att jag minns min förra besvikelse. Jag vill ha tillbaka min frisör. Hur längre kan man vara mammaledig?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Min svägerska har varit mammaledig i fyra år och ska vara det i minst ett år till. Så för din skull hoppas jag att din frisör inte är en sån kanin som min svägerska(3 ungar på 3,5 år)! :S

//Mysla

Erica sa...

Jasg tycker du blev fin i håret!