19 juni 2009

Ingen dans kring stången men en vrickad fot

I år blev det Brändöns hamn igen, vi kom dit strax efter 12:30. Vi hade med oss sill, kokt potatis, sallad, gräddfil, ägg, tunnbröd, brieost, gräslök och dricka och satt i det gröna gräset och mumsade. Barnen käkade grillad kycklingklubba, ägg och sallad. Ingen hade lust att dansa kring stången så det skippade vi. Solen tittade fram och jag lade mig raklång på filten med min bok och sambon passade på att läsa en Aftonbladet någon hade lämnat. Attans jag skulle ju kika på ledarsidan som var en "skärmdump" från Facebook (aha hittade den på Aftonbladet.se och lite rolig var den ju). Barnen sprang omkring på området, kastade lite boll, sköt innebandybollar (Herman lyckades få vinst i form av klubbor på båda, Vincent har ärvt mitt bollsinne och kammade noll), klättrade på en stor sten, fiskade fiskedamm som retade upp mamman i familjen som vanligt eftersom de tydligt talar om för den bakom skynket "det är en pojke nu" så han av misstag inte skall få en gul påse istället för en blå påse. Missade vad innehållet var som skiljde dem åt denna gång, såpbubblorna brukar finnas i båda men i Hermans fanns även en klocka som sprutade vatten. Hemska tanke om en flicka fått en sådan.

På väg till bilen snubblade sambon på en tuva på åkern bilen stod på och nu har han en rejäl vrickning som gör ont. Somliga gör vad som helst för att slippa klippa gräset :-)

Kring 15-tiden bar det av hemåt där jag nu ligger med laptopen i sängen, sambon sitter vid sin dator i källaren och barnen har ockuperat min dator under trappen.

Men innan jag lade mig här har jag försökt att hitta igen ett kuvert med 400 kr i. Var ansvarig för insamlingen till barnens fröknars present och några dagar innan skolavslutningen tog Vincent med sig kuvertet hem. Han gav det till mig, jag lade det på hyllan i köket, gick på toa och sen ut i bilen för att åka till handelsträdgården och handla presenten. Jag glömde kuvertet på hyllan. Jag betalade och vi åkte hem. Vi kom hem, någon av ungarna såg kuvertet och började plocka ur alla 20:or för att räkna, jag blev irriterad och bad honom lägga tillbaka kuvertet vilket han gjorde. Sen hände något och det går inte att uppbringa kuvertet någonstans. Jag har vänt upp och ner på huset men inget kuvert. Börjar misstänka att det hamnat i en hög med gamla DN som jag häromdagen tog, stoppade i en pappåse som jag körde till återvinningen :-/

Men jag hittade 277 andra kronor jag hade glömt att jag lagt på byrån i sovrummet :-)

Ja ja får ta det som en kostnad på erfarenhetskontot, lärdom, stoppa pengar i plånboken direkt.


Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

Sarha sa...

Åh, jag gör precis samma sak! Alltså lägger pengar överallt... Jag vet inte varför, eller när jag lade pengarna där jag lade dom hade jag säkert ett gott skäl, men sen måste jag ju ha glömt bort det, eftersom jag alltid hittar pengarna efter ett tag, de borde ju ha försvunnit någongång om jag skulle ha dom till nåt särsklit menar jag... Konstigt det där, så mycket pengar jag har ju inte ens, jag borde kunna ha koll på dom , tycker man.