05 juni 2009

Summering av dagen, här händer det grejer

Seg start på dagen men sen hände det grejer.

Segheten bestod i att jag hade svårt att slita mig från köksstolen där jag satt och slösurfade men jag ryckte upp mig och städade badrummet och tog hand om disken, bar ut alla grejer ur det som skall bli Vincents rum och lyckades glömma bort att äta lunch. Sen ringde mobilen med ett glatt besked vilket gör mötet på måndag än mer intressant, kommer de kunna matcha dagens bud? (66 exildagar tog det). Hämtade barnen på skolan, de var angelägna om att komma hem eftersom Ralf och Linda skulle komma. Herman var dock på surhumör och ville inte hjälpa till något så Vincent städade ur resten av deras gemensamma rum, dammsög i rummet, i hallen och köket och sen fick vi faktiskt Herman att dammsuga nedervåningen. Jag skyndande mig att äta lite keso och avokado framför datorn för att ha något att stå på en stund till.

Kom på att jag inte hört något om våra tapeter, de skulle ha kommit senast idag. Hittade inte visitkortet med direktnumret till butiken så jag fick ringa växelnumret. Hamnade i en telefonkö, väntande, väntade, blev bortkopplad och ringde igen. Plockade ur disk och hängde tvätt samt dammsög det som nu blir Vincents rum medan jag väntade och vips hade det gått en över timme då. Då gav jag upp. Hittade ett butikschefsnummer och ringde dit. Han svarade bums men berättade att de stängt tre idag (jag började ringa kring 4) och att de måste glömt att sätta meddelande på svararen. Han var hemma och de skulle ha stängt i morgon men blev det akut med tapeterna kunde jag ringa numret igen och så skulle han fara in på jobbet och kolla om de kommit. Det är service. Men nu tror jag inte vi behöver börja tapetsera förren nästa helg, vi får leva i stöket en vecka.

R&L kom strax efter 18 och satte genast igång. De monterade raskt ner ett gammalt skrivbord med medhjälparna V&H som älskar att få skruva. Sen gav sig Ralf på att demolera en garderob som skulle bort och Linda började slipa skarvar i det andra rummet med hjälp av V&H. V gav upp rätt snart men Herman kämpade på och var jätteduktig på att slipa bort skarv på bården. Vi tog en paus för att äta pizza och satte sedan igång igen. Det blev riktigt mycket gjort.

Linda har precis satt igång att slipa.
Ralf demonstrerar hur kul det är att demolera.
Vincent hjälper till att slipa.
Och även Herman gör det.

Efter att de åkt strax efter 10 däckade barnen i var sin säng som nu står i vardagsrummet. Lite svårt att sova där inne då det inte finns persienner och det är ju ljust till strax efter 23. Får se om de kan ha sängarna där eller om vi får flytta in dem i vårt sovrum så länge eller ner i gillestuga.

Strax efter barnen somnat var jag ute i trädgården en sväng och hörde världens oljud från gatan, det smällde till, hörde hur plåt skrapade mot något och det lät som en bil som körde utan gummidäck. Kikade ut på gatan (gamla Luleåvägen) och en svart sportbil hade drämt rakt in i en lyktstolpe som nu låg på vägen. En förbipasserande cyklist som de måste missat med några meter pratade med den och jag hörde en tjej säga "jodå vi mår allt bra, inga problem". Bara några minuter senare kom 2 bilar och stannade i närheten, den ena slängde ut en bogserlina och den andra såg mer ut att vakta vägen. Snabbt som fan bogserades bilen bort, det skramlade och levde om. De skyndade sig att rulla in bilen i ett verkstadsgarage några meter ner på gatan (vid Älgvägen). Sen kom en tredje bil smygande förbi platsen där stolpen låg, stannade på en utfart och stod där länge och spanade åt båda hållen, tills garageporten var stängd på garaget. Helskumt. Något säger mig att föraren inte var nykter och att de fick hjälp av kompisar att fort som attan komma från platsen. Jag hade kameran i fickan så jag smygtog några kort.

Bilen som hade kraschat i stolpen, som står bakom trottoaren från vägen sett.

Bilen blir bogserad.

Lyktstolpen blir kvar.
Kom på nu att jag kanske borde ha ringt Polisen, men allt gick så snabbt från det att jag hörde första smällen tills bilen var borta tog det nog max 10 minuter. Från mitt första foto till mitt sista är det 6 minuter, själva bortbogseringen tog nog bara 3 minuter. Det var först senare det slog mig att Polisen kanske hade velat göra alkoholkontroll på föraren. Bilen lär ju stå kvar där i garaget ett tag men var föraren är vet jag ju inte.

Bilen lite närmare.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: