18 juni 2009

Dags att knarka järn(et) igen

På måndag börjar jag en ny 10-veckors venoferkur. Det är för mig bara att acceptera att så här kommer resten av mitt liv att se ut. Rör jag på mig så sjunker järnvärdena, ligger jag stilla och blir fet så håller de sig stabila.

Hinner få 7 doser innan FC2009 så den här gången slipper jag kanske gå med ett Hb på strax under 100. Skall försöka se till att inte ha mens heller för det var jobbigt på fjället.

4 kommentarer:

Erica sa...

Av en undersköterska som jobbade på en mödravård fick jag lära mig att äta torkade aprikoser. Hon märkte på de blivande mammorna att deras blodvärde steg när de åt torkade aprikoser varje dag (mycket). Jag brukar lägga dom i blöt kvällen innan och äter dom dagen där¨på. Jag kan också äta dom mixade till gröten istället för mjölk. Jättegott! Bara ett tips ifall du vill ha ett godare komplement

Béatrice Karjalainen sa...

@Erica Mitt problem är att jag inte tar upp järn ur maten speciellt bra så det spelar ingen roll vad jag äter. Och en massa aprikoser skulle sabba magen ungefär lika effektivt som järntabletterna jag inte kan ta gör. Nä det är infusioner av venofer som gäller för mig om mitt Hb skall ligga över 100.

Erica sa...

Jobbigt för dig som är en sån aktiv och rörlig människa! Hoppas det ordnar sig för dig!

Béatrice Karjalainen sa...

@Erica Tyvärr så blir det nog aldrig bättre utan jag har fått inse att det är så här mitt liv kommer se ut och det är en pest. Jag hatar verkligen att inte kunna få känna mig på topp mer än några veckor efter en uppboostning av järnet. Just nu får jag hjärtklappning av att gå upp för trappan hemma.