04 juni 2009

Summering av dagen, irriterad på hela familjen

Idag blev en slö dag framför datorn på morgonen. Försökte ringa Golvläggarna i Luleå och Smådec i Luleå för att höra om golvslipning men efter upprepade samtal gav jag upp för dagen. Jag åt frukost på balkongen, fick dock sitta fullt påklädd eftersom det blåste som attan, gick stora vågor på sjön. Strax efter 11 lyckades jag ta mig iväg på promenad. Foten strulade lite när den skulle in i skon men sen kändes inte stukningen alls. Valde en promenadväg som inte var så stenig och rotig som häromdagen. Gick 21,32 km kring Örngårdsberget/Degerberget. Fick lite bråttom hem, barnen skulle ju komma hem från skolan strax efter 3 så jag fick gå en kortare runda än vad jag tänkt. Så blir det när man inte kommer iväg i tid. Hade inget att lyssna på i MP3-spelaren så jag köpte Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist.

I övrigt har jag rensat ur rum som skall spacklas i helgen, har en del kvar att göra i morgon. Min sambo skulle komma hem i vanlig tid idag och hjälpa mig rensa ur rummen. Men han valde att stanna i Luleå och klippa sig istället. Under tiden ringde de som skall komma i helgen och sa att de kunde komma redan på fredag. Berättade detta för sambon när han kom hem, man kan ju då tro att han skulle göra det han lovat, hjälpa till med att rensa ur rummen men nej, Wow-plikten var tydligen större. han blev bara sur över att jag kommit överens med kompisarna att de kan komma på fredag och tyckte jag fick skylla mig själv för han hade tänkt att han kunde ju gå upp en timme tidigare på lördagen och göra det sista. Det var bara det att planen var redan att gå upp lite tidigare på lördagen och bära ut det sista så som hans skrivbord. Nu måste jag alltså gära allt själv under dagen i morgon eftersom han är på fest med jobbet. Jag blir så jävla less på hans spelande! Jag vet inte vad som krävs för att slita honom från spelet förutom att nätet går ner.

Jag tänkte klippa gräsmattan idag men min fot började värka på eftermiddagen efter allt bärande av saker så jag frågade sambon när han tänkt göra sin del av trädgårdsarbetet /när vi flyttade hit lovande han att ta hand om gräsmattan), han hade tydligen tänkt göra det i helgen. Grannarna har hunnit klippa sin gräsmatta 2-3 ggr redan. Sambon har inte ens kollat om han har bensin i klipparen. Snart behövs en lie. Sa jag att jag var irriterad på honom? Jag skäms över den långa gräsmattan, snart ringer jag ett företag som får sköta om den och så dras pengarna från sambons konto.

Vincent höll också på att driva mig till vansinne idag, han cyklade till en kompis vid 16:30, jag sa att han skulle vara hemma kl 18 men ringa innan han for så jag visste att han var på väg. han blev skitsur, men då hinner jag ju bara vara där 1,5 timmar. Tror ni ungen kom hem kl 18? Nä 19:20 ringde jag och efterlyste honom. Antog att han hade ätit hos kamraten han var hos eftersom han inte kom hem till middagen. men när han väl kom hem var han skitförbannad för att han var jättehungrig och för att jag inte hade ringt och sagt när det var mat. Sen bröt han ihop totalt av att behöva bära ut saker ur deras gemensamma rum och bråkade med Herman. Tänk om de någon gång kunde göra som man säger åt dem?

Herman var ett åskväder här hemma när Vincent hade åkt, han ville också åka till kompis men ingen av de som bor nära dit han kan cykla var hemma. Jag tyckte att han kunde hoppa studsmatta iställt men då bröt han ihop totalt, studsmattan jag köpte är tydligen totalt värdelös, den är för hård. Funderar allvarligt på att montera ner den igen och sälja den. Ungarna har väl hoppat kanske 10 ggr sen vi köpte den. Jag trodde att de skulle mer eller mindre bo på mattan med tanke på hur mycket de tjatat i 2 år och hur mycket de hoppar hos andra. De är väl mest sura över att jag inte låter dem hålla på med volter när de är enda barnet vid mattan. Händer det något vill jag att någon annan skall kunna springa och hämta hjälp i alla fall.

Herman skärpte i alla fall till sig och hjälpte mig bära ut saker ur rummet, ibland med lite knot men han hjälpte i alla fall till.

Nu skall jag läsa lite i boken jag håller på med, att skriva recensioner har gjort att jag läser betydligt mer för tillfället. I morgon publiceras 1 bokrecension på pocketblogg.se och jag har skrivit 2 filmrecensioner för Pricerunners filmblogg som är schemalagda om 2 dagar och 6 dagar för att sprida ut det lite, har även sktivit om en kommande film som jag gärna ser när den kommer. Det är kul att skriva recensioner men det hade varit ännu roligare med lite dialog i kommentarerna. Det är rätt kommentarsdött för tillfället.

Over and out från en PMS-Bea.


Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

Sarha sa...

usch då, hade du en sån dag idag, stackare. Hoppas det är en bättre dag imorgon! :) Själv har jag just kommit ut ur PMS-träsket för den här månaden, tänk att jag överlevde den här gången också. ibland önskar jag att det skulle finnas någonslags särskilt PMS-boende, dit man kunde flytta en gång i månaden och bo alldeles själv, utan jobbig familj.

Béatrice Karjalainen sa...

@Sarah Det skulle vara något men man skulle behöva isolerade rum för tänk dig ett gäng PMS-kärringar i samma rum.