23 juni 2009

Stönar/grymtar tennismännen?

Läser i Aftonbladet att tenniskvinnorna lagt till sig med stönanden och att man tolkar det som att de försöker anspela på sex (helt i linje med de krota kjolarna och tighta linnena). En del tycker det är frånstötande.

Det jag saknar i artikeln är info om huruvida männen stönar när de träffar bollen (ser aldrig på tennis så jag vet inte). Kan det vara så att kvinnorna hållit käften i alla år och nu gör precis det männen alltid fått göra. Eller är det så illa att de gör det för att de tror att det är sexigt? Eller vill de kanske bara markera hur jävla korkat det är att de ses/uppmärksammas som sexobjekt istället för stora idrottspersonligheter som presterar bra sportsligt?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Oskar sa...

Redan Jimmy Connors stönade ju högt på sin tid. Monica Seles var inte så dålig heller. Vad det anspelar på vet jag inte men i vissa sammanhang kan det ju vara j-ligt störande för motspelaren, och det diskuteras ju också från den vinkeln. Exempelvis http://www.dn.se/sport/tennisston-ska-straffas-hardare-1.891657

Béatrice Karjalainen sa...

@Oskar tackar för mer info men nu för tiden då, stönar inga män nu? Är det bara kvinnornas stön som är ett problem?

Engelsk Fotboll sa...

Jorå, männen stönar också. Det blir värre ju längre matchen lider och om det blir en lång boll så stönas det. Att kvinnorna har på sig dessa kläder är för att göra mathcherna attraktivare.

Håller med om att kvinnornas stön ibland låter som porrfilm men många gånger handlar det om att psyka sin motståndare. Ska man förbjuda stön i tennis ska man även förbjuda att krama en målskytt i fotboll.

Töntigt är ordet!